У Београду ванкцинисани медицинари УКЦ Републике Српске У Београду ванкцинисани медицинари УКЦ Републике Српске
У Београду вакцинисани медицинари УКЦ Републике Српске. Група медицинских радника Универзитетског клиничког центра (УКЦ) Републике Српске данас је у Београду примила вакцину против вируса... У Београду ванкцинисани медицинари УКЦ Републике Српске


У Београду вакцинисани медицинари УКЦ Републике Српске.

Група медицинских радника Универзитетског клиничког центра (УКЦ) Републике Српске данас је у Београду примила вакцину против вируса корона.

Здравствени радници УКЦ Српске вакцинисани су у “Белекспоцентру”, а могли су, као и грађани Србије, да изаберу да ли ће примити “Фајзерову”, руску или кинеску вакцину.

Медицинари из Српске изразили су задовољство начином на који је организована вакцинација, као и захвалност Србији за помоћ у имунизацији.

Начелник Клинике за кожне и полне болести Јагода Балабан навела је да је на вакцинацију у Београд данас стигао знатан број љекара из Републике Српске.

– Привилеговани смо што смо имали прилику да данас дођемо овдје, изаберемо једну од три вакцине и примимо је прије него што би је примили у Републици Српској, односно БиХ – рекла је Балабан.

Према њеним ријечима, и помоћ при имунизацији показује да Србија стоји иза Републике Српске.

– Ово је чин вриједан сваке хвале и испред здравствених радника Републике Српске захваљујем предсједнику Србије Александру Вучићу и Влади Србије, која нам је ово обезбиједила и на овај начин показала да стоји иза Републике Српске – рекла је она.

Вакцину је примила и главни техничар Завода за клиничко-лабораторијску дијагностику Бранка Котур, која је рекла да су их колеге у Београду одлично примиле и да је организација била савршена.

– С обзиром на то да знамо да за овај вирус не постоји лијек, једини начин да се заштитимо и нормално да почнемо да живимо и радимо је да се спроведе вакцинација – рекла је она.

Према њеним ријечима, сваки живот је вриједан и свако треба одговорно и разумно да приступи свом и колективном здрављу.

Извор:ЕУРОБЛИЦ

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *