Србија

У Београду ванкцинисани медицинари УКЦ Републике Српске


У Београду вакцинисани медицинари УКЦ Републике Српске.

Група медицинских радника Универзитетског клиничког центра (УКЦ) Републике Српске данас је у Београду примила вакцину против вируса корона.

Здравствени радници УКЦ Српске вакцинисани су у “Белекспоцентру”, а могли су, као и грађани Србије, да изаберу да ли ће примити “Фајзерову”, руску или кинеску вакцину.

Медицинари из Српске изразили су задовољство начином на који је организована вакцинација, као и захвалност Србији за помоћ у имунизацији.

Начелник Клинике за кожне и полне болести Јагода Балабан навела је да је на вакцинацију у Београд данас стигао знатан број љекара из Републике Српске.

– Привилеговани смо што смо имали прилику да данас дођемо овдје, изаберемо једну од три вакцине и примимо је прије него што би је примили у Републици Српској, односно БиХ – рекла је Балабан.

Према њеним ријечима, и помоћ при имунизацији показује да Србија стоји иза Републике Српске.

– Ово је чин вриједан сваке хвале и испред здравствених радника Републике Српске захваљујем предсједнику Србије Александру Вучићу и Влади Србије, која нам је ово обезбиједила и на овај начин показала да стоји иза Републике Српске – рекла је она.

Вакцину је примила и главни техничар Завода за клиничко-лабораторијску дијагностику Бранка Котур, која је рекла да су их колеге у Београду одлично примиле и да је организација била савршена.

– С обзиром на то да знамо да за овај вирус не постоји лијек, једини начин да се заштитимо и нормално да почнемо да живимо и радимо је да се спроведе вакцинација – рекла је она.

Према њеним ријечима, сваки живот је вриједан и свако треба одговорно и разумно да приступи свом и колективном здрављу.

Извор:ЕУРОБЛИЦ

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!