Друштво

Отворено писмо Марка Звијера јавности

Подијели...


„Обраћам се поводом унапријед јавне осуде од стране суграђана и блаћења мога имена и породице у јавности, поготово на друштвеним мрежама. Не улазим у судске одлуке, које поштујем, али браним свој интегритет. Нисам син „мафијаша“, “криминалца“, “ратног профитера“ и слично, већ потичем из поштене и радне породице.

На терет ми се ставља „ПРОТИВПРАВНО ЛИШЕЊЕ СЛОБОДЕ“, који медији искориштавају и злоупотребљавају у негативном контексту и пишу: „ОТМИЦА“, „ГЕПЕКОВАЊЕ“… иако сам ослобођен из истражног притвора, сам оштећени Д.М. је потврдио да га нисам противправно лишио слободе, возио, те малтретирао, што не кажу и медији, већ неосновано, непровјерено и без икаквог доказа стављају моје пуно име и презиме да сам починио неко кривично дјело, те дезинформишу јавност, и тиме ме стављају на осуду суграђанима.

Држан сам у притвору 3 дана, пошто су сви актери овог догађаја дали изјаве, те исти навели да ја нисам починилац овог кривичног дјела, суд ме је ослободио и пустио да се браним са слободе у даљем поступку. Није било никаквог поткупљивања судија, нити ико стоји иза мене, нити ме штити. Нема потребе да се пријети мени и мојој породици, те да командир полиције ПС Билећа каже да се ради о вишеструким повратницима за којима су подношени извештаји о почињеним кривичним дјелима, јер имам потврду од надлежног суда да нисам никад осуђиван ни за какво кривично дјело. Молим медије да убудуће дају провјерене информације, а не овако као сада да праве медијски линч. У случају да медијске куће не преправе или промијене информације, обавјештавам исте да ће правно одговарати.

Моје име и личност је искористила полицијска станица Билећа јер сам био на суду са њима и ово користе као освету и одмазду према мени и мојој породици. Могу да додам и да су пребијали свједоке и тјерали их да кажу да сам ја починио кривично дјело како би ми напаковали и лишили ме слободе.

Сада је ту и утицај Бранка Милошевића који подиже протесте грађана, а ја га јавно питам гдје је био он и сви ови грађани када је пребијен мој братственик Миодраг Звијер, када сам и ја сам прије пар година као малољетник задобио тешке тјелесне повреде од стране ПС Билећа и са истима водио судски спор и добио! Гдје су били кад су се десили многи гори случајеви од овога када ни полиција ни грађани нису били на улицама.

Не бјежим од правде и закона, мислио сам прешутјети све ово, али кад сам видио шта раде и како појединци искориштавају ситуацију морао сам се огласити.

Надам се да ће новонастала ситуација што прије да се смири како би породице свих нас могле да наставе нормалним животима што тренутно није могуће с обзиром на сва дешавања.“ стоји на крају отвореног писма Марка Звијера.


Подијели...

Повезане вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!