Вријеме

Облачно са падавима а ево и када се враћа зима

Подијели...


Како  смо и најавили почетак седмице доноси нам нови падавинског период, који ће уз дневне прекиде трајати до четвртка, рачунајући и четвртак, те уз пад температуре ваздуха.

Интензивнији пад температуре ваздуха очекује се током четвртка, када ће најтоплији дан бити ноћ између сриједе и четвртка, док ће дневне вриједности на сјеверу и у централним крајевима бити испод нуле, а на југу до 4◦C, у Билећи до 3◦C.

Облачно са кишом у свим крајевима, понегдје обилнијом, на југу очекује се грмљавина уз могућа електрична пражњења. У четвртак киша ће у централним и сјеверним крајевима као и на планинама прећи у  сусњежицу и снијег. Цијени се да ће током овог периода понегдје на југу Српске пасти и до 150 литара кише по метру квадратном.

Од петка ледени дани у већини крајевима у централним и сјеверним дијеловима Херцеговине, те на планинама, док се у Билећи ледени дани очекују од суботе па све до сриједе.

Минималана температура ваздуха од понедјељка до сриједе између два и осам, у Билећи од 7◦C, на планимама до 0◦C, док ће највиша дневна бити између 6 и 14◦C, у Билећи до 11◦C, у уторак највиша дневна температура у просјеку нижа од  2-4◦C, те ће се кретати од 3◦C до 11◦C, у Билећи до 8◦C.

У четвртак температурни шок, када се очекује пад температуре ваздуха понегдје и за преко 10◦C. Најтоплији дио дана биће ноћ са сриједе на четвртак са температурама до 12◦C, у Билећи до око 9◦C, док ће најнижа вриједност бити између -8◦C у централним и сјеверним крајевима, те на планимама до 3◦C на југу, у Билећи од око 1◦C.

Током овог периода очекује се доста ‘зубатог сунца’ уз повремени пораст облачности.

До четвртка дуваће слаб до умјерен, на ударе јак, на планинама на моменте јак до олујан јужних смјерова вјетар. Вјетар ће у четвртак окренути сјеверне смјерове.

Биометеоролошки услови у наредном периоду неповољни. Нарочиту пажњу би требали повести метеоропате јер су могуће тегобе у виду главобоље, раздражљивости и несанице, као и хронични и реуматски болесници, због наиласка промјене времена почетком наредне седмице. Пажњу би такође требали повести и срчани болесници усљед наглог пада температуре ваздуха наредне седмице.

Билећа Online


Подијели...

Повезане вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пази ово
Close

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!