Бања Лука

„Спутњик V“ данас у Бања Луци


Вакцина „Спутњик V“ кренула са сарајевског Аеродрома за Бањалуку.

Данас је окончан царински поступак увоза руске вакцине „Спутњик V“, која је у понедјељак стигла у Босну и Херцеговину, потврђено је за ЕУРОБЛИЦ у Управи за индиректно опорезивање БиХ.

УУИО БиХ наглашавају да је увозник путем овлаштеног шпедитера предао царинску пријаву за увозно царињење.

– Он је приложио сву неопходну документацију, између осталог и рјешење Министарства здравља и социјалне заштите РС, којим је одобрен интервентни увоз вакцине против SARS.CoV-2. По окончању царинског поступка, роба је прузета од стране увозника и одвезена са Аеродрома Сарајево – рекао је начелник Одјељења за комуникације и међународну сарадњу у УИО БиХ Ратко Ковачевић.

Министарство здравља Републике Српске јуче је издало рјешење којим је одобрен увоз 2.000 доза вакцине “Спутњик V”, на захтјев увозника “Крајинагруп” Бањалука.

– Прва вакцинација могла би почети већ сљедеће седмице – рекао је министар здравља Ален Шеранић.

Подсјетимо, прије четири дана на Аеродром Сарајево из Русије је за Српску стигло 2.000 доза вакцина „Спутњик V“, намијењених за имунизацију медицинара који раде у ковид одјељењима.

Извор:ЕУРОБЛИЦ

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!