ДруштвоИстакнуто

Донесена одлука о одређивању јавног снабдјевача струјом

Подијели...


Влада Републике Српске одредила је јуче, на 107. сједници, “Електропривреду Републике Српске” за јавног снабдјевача електричном енергијом на период до пет година.

На сједници Владе донесена је одлука о одређивању јавног снабдјевача електричном енергијом, а одредбама новог Закона о електричној енергији, који је ступио на снагу 1. јануара, свим купцима електричне енергије омогућен је слободан избор снабдјевача.

– С циљем пружања универзалне услуге – јавног снабдијевања, а на основу новог Закона, Влада је одредила снабдјевача који ће пружати ову услугу купцима из категорија домаћинства и мали купци, који не изаберу снабдјевача на тржишту – саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

На основу регулаторног извјештаја и других критеријума, утврђено је да услове за обављање универзалне услуге – јавног снабдијевања испуњава Мјешовити холдинг “Електропривреда Републике Српске” Матично предузеће Требиње, које је одређено за јавног снабдјевача на период до пет година.


Извор:ВЛАДА РС


Подијели...

Повезане вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!