Друштво

Радници билећког „Комуса“ у проблемима, комуналци ће поново у штрајк


Радници Јавног предузећа „Комус“ из Билеће од данас поново ступају у штрајк, јер су њихове плате поново у заостатку од два мјесеца, односно потражују примања за децембар и јануар.

„Нису уплаћене ни наше кредитне обавезе за новембар, децембар и јануар, али и доприноси који сежу много даље, једанаест мјесеци уназад“, каже Доброслав Кашиковић, замјеник предсједника „Комусове“ Синдикалне организације.

Он објашњава да су све ово стари проблеми због којих су и раније штрајковали, те да је и  рачун „Комуса“ блокиран на суму од 25.000 марака због неуплаћеног ПДВ-а, који су сопственим сакупљеним средствима свели на 5.000 марака.

„Располажемо са два камиона за одвоз градског и кућног смећа, од којих је један на поправци и ко зна када ће и да ли ће се довести у функцију, а други, који је купљен у августу, сада користимо кршећи закон о саобраћају, јер га возимо нерегистрованог, како бисмо одвозили смеће које уредно плаћају грађани Билеће и којима се и овог пута извињавамо што долазе у овакве ситуације“, наводи Кашиковић.

Комуналци кажу да, све и да немају проблема с наплатама зарађених плата, огромне проблеме имају с горивом, јер је тренутни дуг предузећа за овај енергент 10.000 марака на бензинској пумпи у граду, гдје им је онемогућено точење, па су приморани да се сналазе на различите начине.

Веселин Вујовић, нови начелник општине Билећа, и не зна да комуналци ступају у штрајк и тврди да га о томе нико није обавијестио.

„Ја то тек сада чујем јер ме нико о томе није обавијестио, осим можда поштом која још до мене није стигла. Ипак, комуналци треба да имају у виду да се и у штрајку минимум послова мора обављати, што је и по закону, али се и град не може препустити стихији“, каже он.

Извор:НЕЗАВИСНЕ

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!