Невесиње

Болница Невесиње: Приступ пацијентима гради репутацију


Једна од девет болница које је предсједница Српске одликовала за изузетне заслуге и допринос у организовању, спровођењу и пружању медицинске помоћи, спасавању живота, као и сваки други вид подршке и улагања херојских напора у борби против пандемије ковида 19, је и болница у Невесињу.

Ова Болница иначе је у Херцеговини препознатљива по одличним условима, стручном медицинском особљу и изузетном залагању да својим пацијентима пружи најбоље услуге.

Менаџмент болнице у Невесињу са захвалношћу говори о одликовању, као једном од подстрека за њихов даљи рад.

Истичу да много значи кад неко препозна труд и залагање, а посебно кад то зна и да награди.

Невесињска болница, баш због начина на који љекари и остало медицинско особље приступају пацијентима, има одличну репутацију и овдје не долазе само пацијенти из Херцеговине, већ из цијеле БиХ, и из Црне Горе.

Са ковидом 19 ухватили су се у коштац без обзира на то што ни простор ни број медицинских радника није био довољан.

– Ми смо се прилагодили, консултовали стручњаке да бисмо овај рад и приступ пацијенту организовали управо онако како налажу свјетски протоколи. Мислим да све оно што смо урадили, да број опацијената које смо збринули у 2020. години од ковида, а то је 320 пацијената који су прошли болничко лијечење овдје у Невесињу и највећи број повољних исхода и задовољних пацијената, управо говоре о томе да све што смо урадили – урадили смо на најбољи могући начин – каже директор Велибор Миливојевић.

У борбу за живот и ковид пацијената укључили су се сви љекари и сестре без обзира на то што нису имали искуства и што су њихови дотадашњи послови били везани за друге гране медицине.

Заједнички су се, без обзира на рад у отежаним условима, борили за дах сваког пацијента.

Извор:РТРС

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!