Политика

Због пораста мобинга у РС: Спреман Нацрт закона о заштити од узнемиравања на раду, казне до 12.000 КМ


Нацрт закона о заштити од узнемиравања на раду предложен је за дневни ред предстојеће сједнице Народне скупштине РС која ће почети 9. фебруара.

Разлог за његово доношење, како се наводи у образложењу Владе РС као предлагача, је пораст мобинга над радницима.

Казне за узнемиравње радника у новом законском рјешењу крећу се од неколико стотина до 12.000 марака, а под узнемиравањем се сматрају бројна понашања међу којима су и непримјерено коментарисање физичког изгледа, обраћање уз вику и друго.

Карактеристично је да се закон не односи само на оне који су у радном односу, него и на оне који по било којем основу учествују у процесу рада, али и особе које траже запослење, као и на послодавце.

Овим законом уређује се заштита, поступак за остваривање права на заштиту и друга питања од значаја за заштиту од узнемиравања на радном мјесту.

Како се наводи у тескту нацрта, „узнемиравање на раду је свако понашање према раднику, групи радника или послодавцу, које може нанијети штету физичке, психичке или сексуалне природе“.

„Узнемиравање на раду може бити једнократно или континуирано, активно или пасивно поступање, између радника или између радника и претпостављених, радника над претпостављеним или упућено од трећих лица с којима радник долази у контакт у обављању својих послова“, истакнуто је.

Узнемиравањем на раду сматрају се: физички напад или пријетња нападом, вербално нападање, обраћање уз вику, пријетњу или вријеђање, непримјерено јавно коментарисање личних особина радника, упућивање вулгарних коментара, неоправдано искључивање радника из радних и процеса доношења одлука, постављање неадекватно кратких рокова за извршење посла или неосновано преоптерећивање радника радним задацима, неосновано кажњавање и друго.

„Поступак за заштиту од узнемиравања на раду спроводи се код послодавца, Агенције за мирно рјешавање радних спорова, надлежног инспекцијског органа и надлежног суда“, стоји у новом законском рјешењу.

Из Владе РС објашњавају да је узнемиравање на раду, без обзира на своје појавне облике (физичко, психичко или сексуално узнемиравање, мобинг) у порасту.

„Према подацима у годишњим извјештајима Омбудсмана за људска права БиХ, од 2015. године до данас постоји тренд раста случајева мобинга. У том смислу, омбудсмани примјећују да је константан висок број жалби на мобинг, уз констатацију да према њиховим процјенама ови подаци и даље не представљају стваран приказ, јер има непријављених случајева, због генералног неповјерења, као и због страха од евентуалних негативних посљедица по статус жртава“, образлаже се у разлозима за доношење споменутог нацрта закона.

Такође, додаје се да нормативни оквир за заштиту од узнемиравања на раду у Републици Српској не омогућава довољан степен заштите, јер је та материја само дјелимично регулисана Законом о раду.

Извор:МОНДО

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!