Вријеме

Наредних дана  све топлије уз јачање јужног струјања, ево кад се очекују нове падавине


Усљед притицања топлије ваздушне масе са југозапада, на југу Српске, а самим тим и у Билећи очекује се пораст температуре ваздуха, као и пораст облачности. Углавном облачно уз суначе интервале и сунчане периоде, као и уз повремене падавине до петка, слабом кишом или “кап по кап” у нижим крајевима и на планинама.

Од петка очекује се пролазак фронта, те дестабилизација времена уз падвине, понегдје обилније, док је на југу могућа и грамљвина, у Билећи киша уз могућу грмљавину од  петка, на планинама киша, која ће за дане викенда прећи у сусњежицу и снијег.

Дуваће слаб до умјерен, на ударе појачан јужних смјерова вјетар на југу Херцеговине, док се у централним и сјеверним крајевима очекује умјерен до умјерено јак, на ударе јак до жесток, а понегдје и жестоко до олујно југо.

Биометеоролошки услови: Углавном неповољни, нарочито од петка, када се очекује да ће због јаког до жестоког вјетра, а тако и због падавина, тегобе имати већи проценат популације Херцеговине.

Минимална температура ваздуха у уторак од: -4◦C на сјеверузападу и западу до 3◦C на југу, на планинама до -5◦C, у Билећи од око негативне нуле, док ће највиша дневна бити између 0◦C и 9◦C, на планинама до око -1◦C, у Билећи до 7◦C.

У четвртак топлије. Минимална температура ваздуха између -2◦C на сјеверузападу и западу до 7◦C на југу, на планинама до -3◦C, у Билећи од 3◦C,  док ће највиша дневна бити између 3◦C и 11◦C, на планинама до око 1◦C, у Билећи до 8◦C.

Нагли пораст температуре ваздуха пред наилазак фронта донијеће знатно високе температуре на јужној половини Херцеговине, као и у Билећи и преко 10◦C, а понегдје и до 13◦C на југу, у централним и сјеверним крајевима између 4 и 8, на планинама до 3◦C.


Билећа Online

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!