Вријеме

Стижу нам ледени дани

Подијели...

Наредних дана усљед продора хладније ваздушне масе долази до постепеног пада температуре ваздуха, стога у већини крајева од петка до уторка жива у термометру неће прелазити нулти подиок. Под термином “ледених дана” подразумијевају се температуре ваздуха испод нула степени Целзијусових током читавог дана.

Током овог периода, југ Српске ће се наћи под утицајем антициклона, који ће условити стабилизацију времена и претежно сунчано вријеме уз слабу облачност, на планинама облачно уз провијавање снијега или слаб снијег. У поменутом период, а и данима прије тога дуваће слаба до умјерена бура, на ударе појачана у нижим крајевима, на планинама јака.

Минималне вриједности температуре ваздуха у ледене дане кретаће се од  -9◦C до -2◦C, у Билећи од -6◦C, на планинама од -14◦C до -10◦C. У суботу и недјељу минималне вриједности температуре ваздуха биће за степен два ниже од наведених вриједости, па би на највишим врховима Херцеговине жива у термометру могла пробити и минус 20◦C.

Највиша дневна температура ваздуха од -8◦C до -1◦C,  само би крајњи југ могао имати тек нешто мало изнад “позитивне нуле”, у Билећи до -1◦C. За викенд читава Херцеговина у минусу.

Субјективни осјећај температуре ваздуха знатно ниже од прогнозираних вриједности.

Биометеоролошка прогноза: Повољнија. Мање тегобе могу имати хронични болесници, као и асматичари и особе са бронхијалним сметања.

Током овог периода очекују се формирање поледице по путевима гдје су коловози влажни или гдје има угаженог снијега.

Интезиван мраз у свим крајевима.

Билећа   Online

 


Подијели...

Повезане вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пази ово
Close

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!