Црна Гора

Укида ли се путарина Мељине-Ситница?


Предсједник Владе Црне Горе, Здравко Кривокапић боравио је  у првој званичној посјети Општини Херцег Нови, која је и прва званична посјета премијера Црне Горе овој локалној управи у последњих готово четири године.

Представници Владе Црне Горе су добили детаљне информације о актуелној ситуацији и проблемима у Херцег Новом који захтијевају њихово хитно дјеловање. Договорено је да се у наредном периоду интензивира комуникација локалне управе са ресорним министарствима, по свим питањима која су од значаја за град.

„Интерес нам је да подигнемо квалитет живота. Карактер поменутих проблема је такав да задире у потребе живота грађана и инвеститора, јер наша земља тежи да у економском дијелу препороди досадашњи приступ. Инвеститори су нам потребни да би нам помогли да подигнемо квалитет живота и наравно да се обезбиједи запошљавање младих људи који су компетентни, како би остајали овдје у овом дивном граду и читавој Црној Гори доприносили њеном развитку”, поручио је премијер Кривокапић.

Предсједник Општине Стеван Катић истакао је задовољство чињеницом да је Херцег Нови међу првим општинама које је премијер Кривокапић посјетио, подсјетивши на чињеницу да званичне посјете претходног премијера није било за последњих четири године.

Он је додао да је једна од тема разговора било и учешће Владе у питању укидања путарине на путу Мељине-Ситница, што је препознато као дугогодишњи проблем, јер како је казао Катић, не може бити на понос граду и држави плаћање путарине за дио магистралног пута. Општина Херцег Нови ће тим поводом обновити допис који је већ упућиван претходној Влади која није имала слуха за рјешавање тог питања. Предлог Општине је да се у буџету за 2021. годину опредијели око 4 милиона еура за отплаћивање концесије.

Извор: Влада ЦГ

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!