Шта се показало објављивањем спискова диплома у администрацији града Бања Лука? Шта се показало објављивањем спискова диплома у администрацији града Бања Лука?
Спискови диплома запослених у администрацији Града Бањалука претходних дана су подигли велику прашину, а у јавности се појавило много интересантних детаља. Један од њих... Шта се показало објављивањем спискова диплома у администрацији града Бања Лука?


Спискови диплома запослених у администрацији Града Бањалука претходних дана су подигли велику прашину, а у јавности се појавило много интересантних детаља.

Један од њих је да се једна од омиљених образовних институција за стицање диплома, оних који добијају плату из градске касе, налази у Широком Бријегу.

Да је то тако показује и детаљ да је чак шест запослених у Градској управи стекло диплому 27.1.2017. године, а 23 неколико дана касније односно 31.1.2017, што су за Српскаинфо потврдили и у Градској управи.

Двоје запослених је средњу школу у том мјесту у Западнохерцеговачком кантону завршило у јуну 2017. године, један у априлу 2017. године, један у јуну 2010. и један у октобру 2013. године. Сви они су запослени у Одсјеку за послове цивилне заштите и професионално територијално ватрогасно-спасилачке јединице.

У Градској управи су само су кратко навели да ће јавност о свим информацијама везаним за дипломе запослених у Градској управи бити накнадно упозната.

Средња струковна школа с правом јавности “Центар за образовање” Широки Бријег била је привлачна и за оне који су запослени у градским установама. Тако се, према подацима објављеним на интернет страници Града, највише запослених са дипломом ове школе налази у Центру за предшколско васпитање и образовање, док највише запослених са средњом или вишом школом који су накнадно завршили ВСС има у Дому здравља.

У Градској управи су рекли да су у  Дому здравља добили објашњење да су већини тих случајева у питању радници који су накнадно завршили факултет сестринства, али да они и даље раде на мјестима са својим првобитним образовањем.

– Детаљна анализа достављених података предузећа је у току. Према информацијама које смо добили из Дома здравља, запослени са ССС и ВШС, а који су у међувремену завршили ВСС, распоређени су и раде на мјестима која одговарају ССС и ВШС – рекли су у Градској управи и напоменули да ће и те информације бити  провјерене.

Раније су напоменули да ће списак свих запослених, као и мјесто и вријеме стицања дипломе грађани ускоро имати прилику видјети на званичној интернет страници Града,

– Градоначелник је затражио да исте податке на својим званичним страницама објаве и установе, предузећа и организације – навели су у Градској управи.


Извор: ЕУРОБЛИЦ

 • Jezikoslovac

  12. јануара 2021. #1 Author

  Zanimljivo

  Одговори

 • Jezikoslovac

  15. јануара 2021. #2 Author

  Баш ме занима колико купљених диплома има у нашој Билећи.
  И јесу ли те дипломе јефтиније у Широком или Сарајеву.

  Одговори

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *