Бања ЛукаНаука

Шта се показало објављивањем спискова диплома у администрацији града Бања Лука?


Спискови диплома запослених у администрацији Града Бањалука претходних дана су подигли велику прашину, а у јавности се појавило много интересантних детаља.

Један од њих је да се једна од омиљених образовних институција за стицање диплома, оних који добијају плату из градске касе, налази у Широком Бријегу.

Да је то тако показује и детаљ да је чак шест запослених у Градској управи стекло диплому 27.1.2017. године, а 23 неколико дана касније односно 31.1.2017, што су за Српскаинфо потврдили и у Градској управи.

Двоје запослених је средњу школу у том мјесту у Западнохерцеговачком кантону завршило у јуну 2017. године, један у априлу 2017. године, један у јуну 2010. и један у октобру 2013. године. Сви они су запослени у Одсјеку за послове цивилне заштите и професионално територијално ватрогасно-спасилачке јединице.

У Градској управи су само су кратко навели да ће јавност о свим информацијама везаним за дипломе запослених у Градској управи бити накнадно упозната.

Средња струковна школа с правом јавности “Центар за образовање” Широки Бријег била је привлачна и за оне који су запослени у градским установама. Тако се, према подацима објављеним на интернет страници Града, највише запослених са дипломом ове школе налази у Центру за предшколско васпитање и образовање, док највише запослених са средњом или вишом школом који су накнадно завршили ВСС има у Дому здравља.

У Градској управи су рекли да су у  Дому здравља добили објашњење да су већини тих случајева у питању радници који су накнадно завршили факултет сестринства, али да они и даље раде на мјестима са својим првобитним образовањем.

– Детаљна анализа достављених података предузећа је у току. Према информацијама које смо добили из Дома здравља, запослени са ССС и ВШС, а који су у међувремену завршили ВСС, распоређени су и раде на мјестима која одговарају ССС и ВШС – рекли су у Градској управи и напоменули да ће и те информације бити  провјерене.

Раније су напоменули да ће списак свих запослених, као и мјесто и вријеме стицања дипломе грађани ускоро имати прилику видјети на званичној интернет страници Града,

– Градоначелник је затражио да исте податке на својим званичним страницама објаве и установе, предузећа и организације – навели су у Градској управи.


Извор: ЕУРОБЛИЦ

Подијели...

2 Коментара

  1. Баш ме занима колико купљених диплома има у нашој Билећи.
    И јесу ли те дипломе јефтиније у Широком или Сарајеву.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!