Додик се излијечио од корона вируса Додик се излијечио од корона вируса
Предсједник СНСД и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик данас је отпуштен из Универзитетског клиничког центра Републике Српске, гдје се лијечио од короне, а... Додик се излијечио од корона вируса


Предсједник СНСД и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик данас је отпуштен из Универзитетског клиничког центра Републике Српске, гдје се лијечио од короне, а срећу што поново може да загрли оца јавно је подијелила његова ћерка Горица.

Додик је исказао захвалност здравственим радницима који се већ десет мјесеци боре са вирусом корона.

– Без ових људи ја не бих стајао овдје. Нису ишли кућама, бавили су се нама пацијентима. Ово је мојих најтежих 25 дана. Када ми је Ђајић рекао да је запалио свијећу за мене у цркви, знао сам колико је озбиљно – рекао је Додик.

Он каже да је захвалан свима који су били укључени у његов случај.

– Бањалучки клинички центар је један од најреферентнијих у региону. Очекује ме период рехабилитације.Хоћу да кажем људима да се чувају, не зна се на коју страну вирус окреће. Људи, чувајте се. Нећу да се јуначим, било је проблематично – рекао је Додик.

Он је приликом овог обраћајна поменуо и трагедију која се прије неки дан десила у Посушју.

– Жао ми је трагедије у Посушју, мада сам слабо пратио дешавања. Знам за земљотрес јер сам га и сам осјетио -каже Додик.

Захвалио се и предсједнику Србије Александру Вучићу, предсједнику Кине Си Ђинпингу и министру иностраних послова Руске Федерације Сергеју Лаврову који су понудили помоћ и бринули за његово здравље.

– Свака част Србији и на бризи, али моје повјерење у УКЦ и ове људе је велико. У једном тренутку нисам могао ништа да окусим, нисам могао да једем, када сам почео да једем то је био знак да иде на боље – истиче Додик.

Директор УКЦ РС Владо Ђајић је рекао да је Додик имао обострану упалу плућа, те да више од 40 одсто пацијената преживи ову опаку болест.

Извор: ЕУРОБЛИЦ

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *