Вријеме

Kакво нас вријеме очекује за Божићне празнике

Подијели...


Претежно облачно до облачно са падавинама, уз повремене прекиде, тачније на сам дан Божића, али  поретебно је истаћи да ће бити и сунчаних интервала и сунчаних периода, мјестимично и уз дужа задржавања сунца.

Бадњи дан: Хладније

Очекује се пролазак хладног фронта, киша у јужној Херцеговини, док ће у већини крајева у централним и сјеверним дијеловима Херцеговине, као и на вишим планинама на југу киша прећи у сусњежицу и снијег. У Билећи киша.

Минимална вриједности температуре ваздуха од -3◦C до око 1◦C на сјеверу, на југу до 7◦C, у Билећи од око 3◦C, на планинама до -4◦C, док ће највише вриједности температуре ваздуха бити у интервалу од 2◦C до 10◦C на крајњем југу, у Билећи до 6◦C.

Божић: Престанак падавина уз пад температуре ваздуха

Умјерено до претежно облачно уз дуже сунчане периоде, нарочито на југу и западу, као и на вишим планинама. Током вечери на петак почетак падавина понегдје у Херцеговини.

Слаб мраз  и мраз у нижим крајевима централне и сјеверне Херцеговине, док се на планинским областима очекује израженији мраз.

Слаба магла и магла понегдје уз ријеке и по брдским котлинама сјевера Херцеговине.

Минимална вриједности температуре ваздуха од -4◦C до око негативне 0◦C на сјеверу, на југу до 5◦C, у Билећи од око 3◦C, на планинама до -5◦C, док ће највише вриједности температуре ваздуха бити у интервалу од  0◦C до 8◦C, у Билећи до око 6◦C.

Други дан Божића и Дан Републике

Од петка почетак новог падавинског периода на тлу Херцеговине, који ће условити облачно вријеме са кишом на југу и понегдје у нижим крајевима на сјеверу, док се у остатку Херцеговине очекује сусњежица и снијег, у Билећи киша. У суботу, као посљедица проласка новог хладног фронта, понегдје на југу могу се очекивати и пљусковите падавине праћене грмљавином уз могућа електрична пражњења.

Најнижа температура ваздуха од -3◦C до око 1◦C на сјеверу, на југу до 6◦C, у Билећи од око 4◦C, на планинама до -4◦C, док ће највише вриједности температуре ваздуха бити у интервалу од 1◦C до 8◦C на крајњем југу, у Билећи до 6◦C

Биометеоролошка слика наредних дана биће неповољна, побошање биометеоролошких услова биће краткотрајно и то током самог Божића. Тегобе ће имати метеорoпатe, у виду несанице и раздражљивости, као и реуматични  и хронични болесници.

Билећа Online


Подијели...

Повезане вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пази ово
Close

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!