Вријеме

Какво нас вријеме очекује за Нову годину


Наставак падавина и током сриједе и четвртка уз температуре ваздуха у паду.

У сриједу киша у нижим, мјестимично на југу са интензивинијим падавина уз могућу грмљавину праћену електричним пражњењем, док се на планинама очекује снијег, у Билећи киша.

Током четвртка, усљед проласка хладног фронта, очекује се облачно вријеме прећено падавинама, кишом у јужној Херцеговини и у ‘нижим крајевима на сјеверу’, док ће у већини крајева на сјеверу киша прећи у сусњежицу или снијег, на планинама снијег, док се у Билећи очекује киша уз температуре ваздуха у паду.

Што се тиче падавина, њих ће бити најмање на сјеверу. У појединим мјестима на крајњем сјеверу Херцеговине, очекује се престанак падавина до раних јутарњих часова у четвртак, али и даље уз облачно вријеме током већег дијела дана.

Минимална температура ваздуха  у сриједу : Од 2◦C на сјеверу и западу до  9◦C на југу, у Билећи од око 6◦C, на планинама до око 0◦C.

Највиша дневна температура ваздуха: Од 4◦C на сјеверу и западу до 11◦C у Требињу, у Билећи до око 9◦C, на планинама до 2◦C.

У четрвртак хладније. Најнижа температура ваздуха од -1◦C на сјеверу до 7◦C на југу, у Билећи до око четири, на планинама до -3◦C, док ће највиша дневна температура ваздуха бити у интервалу од три  на сјеверозападу и западу до 9◦C на крајњем југу, у Билећи до око 7◦C.  

Вјетар:

Понедељак: дуваће умјерено до умјерено јако, на ударе у јужним дијеловима јако до жестоко, док се на сјеверу на ударе очекује жестоко до олујно, у Билећи слаб до умјерен, на ударе појачан јужних смјерова. У наставку дана, вјетар ће слабити по интензитету, те се очекује слабо до умјерен на ударе јак у јужном дијелу Херцеговине, а на сјеверу на ударе јак до жесток.

Уторак: дуваће слаб до умјерен, на ударе појачан, док се у централним и сјеверним крајевима на моменте током другог дијела очекује јак до жесток јужних смјерова вјетар.

Биометеоролошка прогноза: углавном неповољна. Тегобе могу имати метеоропате у виду главобоље, као и хронични болесници.

Субјективни осјећај температуре ваздуха биће за неколико степени ниже од прогнзиране вриједности на југу, док на сјеверу субјективни осјећај биће 4-7 ◦C ниже вриједности од прогнозираних.

Билећа Online

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!