Друштво

Донаторско вече за прву банку мајчиног млијека


Донаторско вече поводом традиционалне манифестације “С љубављу храбрим срцима”, које се организује под покровитељством предсједнице Републике Српске, биће одржано данас, а прикупљена средства намијењена су покретању прве Банке хуманог млијека у Републици Српској.

Због епидемиолошке ситуације, ове године донаторско вече биће организовано само уз прикладан телевизијски програм који ће бити емитован на Радио-телевизији Републике Српске и Алтернативној телевизији од 17:15 до 19:00 часова, пише РТРС.

На донаторској вечери учествоваће предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, њени партнери и бројни гости.

Планирано је и обраћање премијерке Србије Ане Брнабић видео-линком из Београда.

Гост донаторске вечери биће и предсједник Удружења родитеља пријевремено рођене дјеце у Републици Српској “Мрвице” и један љекар из Универзитетског клиничког центра Републике Српске.

Иницијатор овогодишње хуманитарне акције је Удружење родитеља пријевремено рођене дјеце у Републици Српској “Мрвице”.

Прва Банка хуманог млијека у Републици Српској биће основана у оквиру Клинике за дјечје болести Универзитетског клиничког центра Републике Српске, с намјером да се пријевремено рођеној и тешко болесној дјеци, којима није доступно мајчино млијеко, осигура донирано хумано, мајчино млијеко.

Портпаролка Удружења Милада Шукало рекла је да је све спремно за донаторско вече и да су захвални предсједници Републике Српске Жељки Цвијановић што је препознала ово удружење, које постоји четири године, као партнера за донаторско вече.

Шукало је истакла да им је жеља да и друге родитеље мотивишу да се окупе и покушају да ураде нешто за своју дјецу, без обзира на то којој ризичној групи припадају.

Од 1. до 31. децембра активан је и хуманитарни број 1411, а позивом на овај број грађани могу да подрже ову акцију донирајући једну КМ.

За уплате донација физичких и правних лица Министарство финансија Републике Српске отворило је рачун посебних намјена “С љубављу храбрим срцима” број 571-010-00002700-15 код Комерцијалне банке а.д. Бањалука.

Пренос донаторске вечери можете гледати на РТРС.

Извор: ЕУРОБЛИЦ

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!