Вријеме

Какво нас вријеме очекује наредних дана у Билећи


У ноћи између четвртка и петка,  до раних јутарњих часова у недјељу, на тлу Херцеговине очекује се падавински период као посљедица проласка хладног фронта циклона који се појавио изнад сјеверозапада Атлантика.

Облачно са кишом у нижим, мјестимично са пљусковитим или интензивним падавинама током овог периода, док ће на мјестима са надморском висином преко 1000 метара киша прећи у сусњежицу и снијег, a локално су могући и снијежни намети. Могуће је и да ће у појединим мјестима на сјеверу Херцеговине, на висинама и мањим од 1000 метара надморске висине, доћи до провејавања слабог снијега пак чак и формирања слабијег снијежног покривача.

На планинама, очекује се  између 10 и 25 центиметара новог снијега, док  у нижим крајевима очекује се и до 30 литара, а локално је могуће и до 50 литара кише по метру квадратном. У Билећи између 15 и 20 литара кише по метру квадратном.

У недјељу, у ранијим јутарњим сатима и касно у вече, слаба магла или магла уз ријеке и по брдско-планинским котлинама углавном на сјеверу Херецеговине.

Најнижа температура ваздуха у петак биће током касновечерњих сати и то у интервалу између 0◦C на сјеверу Херцеговине до 8◦C на крајњем југу, у Билећи од око 6◦C, на планинама до -2◦C.

Највиша дневна температура ваздуха: Од 5◦C на сјеверу до 11◦C на крајњем југу, у Билећи до 8◦C.

Температуре ваздуха у осјетном паду током викенда у односу на претходни период.

Најнижа температура ваздуха: Од -5◦C до 4◦C, у Билећи од око 2◦C, на планинама до -6◦C, док ће  недјељу најниже вриједности бити степен два ниже.

Највиша дневна температура ваздуха током суботе биће између 3◦C на сјеверу и у централним дијеловима до 9◦C на југу Херцеговине, у Билећи до око 7◦C, на планинама до 1◦C. У недељу, највиша дневна до око 7◦C, у Билећи до 5◦C, на планинама око негативне нуле.

Током петка дуваће умјерен до умјерено јак, на ударе јак на југу Херцеговине, а у централним и сјеверним дијеловима очекује се жесток, а у планинским областима и олујан вјетар.

У суботу и недјељу, вјетар ће окренути на сјеверне смијерове. У суботе, очекује се слаба до умјерена бура на ударе на југу Херецеговине и јака, а у централним и сјеверним крајевима жестока, а у брдско-планинским областима централне и сјеверне Херецеговине на ударе очекује и олујна.

У недељу, интензитет вјетра ће постепено слабити, те се очекује слаба до умјерена, на ударе појачана бура.

Субјективни осјећај температура ваздуха, током падавинског периода, биће знатно ниже од прогнозираних вриједности.

Вјетар Билећа

Петак:Умјерен до умјерено јак јужних смјерова, на ударе јак.

Субота:Вјетар ће окренути на сјеверне смјерове, те се очекује слаба до умјерена бура, на ударе појачана.

Недјеља:Вјетар у слабљењу. Дуваће слаба до умјерена бура, уз дневна скретања вјетра на југо.

Биометеоролошки услови током падавинског периода биће неповољни. Тегобе могу имати метеорпате у виду раздражљивости, несанице и главобоље, нарочито током петка када се очекује јаки до жестоки удари вјетра. Јужни вјетар, који је иначе топао, негативно утиче на људску психу.

Билећа Online

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!