Република Српска уводи доживотну робију Република Српска уводи доживотну робију
Влада Републике Српске утврдила је данас Приједлог закона о измјенама и допунама Кривичног законика Републике Српске, којим су прописане су нове казне, а којим... Република Српска уводи доживотну робију


Влада Републике Српске утврдила је данас Приједлог закона о измјенама и допунама Кривичног законика Републике Српске, којим су прописане су нове казне, а којим се пооштрава и дио већ постојећих.

У саопштењу Владе РС се појашњава да су основне разлике Приједлога у односу на Нацрт кривичног законика Републике Српске резултат оправданих и прихваћених примједаба и сугестија које су изнесене на сједници Народне скупштине Републике Српске, током јавне расправе те које су достављене у писаној форми Министарству правде.

“Сходно томе, прописане су нове казне, казна доживотног затвора за најтежа кривична дјела и најтеже облике кривичних дјела, као и казна одмузимања возачке дозволе. Повећани су рокови застарјелости кривичног гоњења те рокови застарјелости извршења казне”, појашњено је у саопштењу.

Како се додаје, повећане су минималне казне затвора код кривичих дјела трговина дјецом, злоупотреба повјерења и тероризма.

Извршено је усклађивање са GRECO препорукама за кривична дјела корупције.

Влада Републике Српске одржала је данас, у Бањалуци, 101. сједницу којом је предсједавао предсједник Владе Радован Вишковић.

На данашњој сједници, Влада Српске је утврдила Приједлог закона о противградној заштити.

Влада Републике Српске утврдила је Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о сточарству.

Како се додаје, предложене си и измјене и допуне Закона о сточарству имају за циљ прецизније дефинисање циљева развоја сточарске производње у Републици Српској, а који се односе на примјену информатичких технологија и органске сточарске производње.

Такође, поједностављене су процедуре за производњу генетског материјала, као и процедуре које се односе на организвање узгоја у реалном сектору, те увозу генетског материјала.

Влада Републике Српске прихватила је Информацију о додјељивању бројчаних ознака (шифара) корисницима буџета општина/градова ради увођења трезорског система пословања у домове здравља Републике Српске. Задужено је Министарство финансија да у Рјешењу о бројчаним ознакама (шифрама) корисника буџета општина/градова за 2021. годину додијели бројчане ознаке (шифре) свим домовима здравља.

У саопштењу се додаје да су задужена су Министарство здравља и социјалне заштите и Министарство финансија да наставе са активностима у сврху успостављања функционисања трезорског система пословања у јавним здравственим установама.

Извор:НЕЗАВИСНЕ

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *