Вишковић: Електропривреда РС није на продају Вишковић: Електропривреда РС није на продају
Нико у Влади Републике Српске не размишља о приватизацији било којег јавног предузећа, па тако ни Електропривреде РС – поручио је премијер РС Радован... Вишковић: Електропривреда РС није на продају


Нико у Влади Републике Српске не размишља о приватизацији било којег јавног предузећа, па тако ни Електропривреде РС – поручио је премијер РС Радован Вишковић.

Он је подсјетио да је у току реорганизација предузећа из система ЕРС која је дјелимично урађена у дистрибутивним предузећима, те да слиједи исти сценарио у производним предузећима.

– Морате да знате да у термоелектранама у Гацку и Угљевику има око 500 радника који су инвалиди рада. Многи од њих нису укључени у производни процес и њихов статус ћемо да ријешимо кроз процес реорганизације – истакао је Вишковић.

Он је данас у току сједнице Народне скупштине саопштио и податак да је од почетка пандемије у Српској запослено више 2.600 људи него што их је добило остало без посла. По његовим ријечима, без посла је остало 19.125 радника.

Пад промета хотелијера у Републици Српској је, како је навео Вишковић, и до 90 одсто, док је у угоститељству између 14 и 22 одсто.

– На основу тих показатеља правимо уредбе о помоћи одређеним дјелатностима у РС – додао је Вишковић.

Он је напоменуо да је Влада РС из буџета исплатила 324 милиона КМ реалном и здравственом сектору у току пандемије.

– Зар о томе треба да ћутимо? Па то је наших 20 одсто реалних прихода – поручио је предсједник Владе РС.

Извор: ЕУРОБЛИЦ

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *