Привреда

Вишковић: Електропривреда РС није на продају


Нико у Влади Републике Српске не размишља о приватизацији било којег јавног предузећа, па тако ни Електропривреде РС – поручио је премијер РС Радован Вишковић.

Он је подсјетио да је у току реорганизација предузећа из система ЕРС која је дјелимично урађена у дистрибутивним предузећима, те да слиједи исти сценарио у производним предузећима.

– Морате да знате да у термоелектранама у Гацку и Угљевику има око 500 радника који су инвалиди рада. Многи од њих нису укључени у производни процес и њихов статус ћемо да ријешимо кроз процес реорганизације – истакао је Вишковић.

Он је данас у току сједнице Народне скупштине саопштио и податак да је од почетка пандемије у Српској запослено више 2.600 људи него што их је добило остало без посла. По његовим ријечима, без посла је остало 19.125 радника.

Пад промета хотелијера у Републици Српској је, како је навео Вишковић, и до 90 одсто, док је у угоститељству између 14 и 22 одсто.

– На основу тих показатеља правимо уредбе о помоћи одређеним дјелатностима у РС – додао је Вишковић.

Он је напоменуо да је Влада РС из буџета исплатила 324 милиона КМ реалном и здравственом сектору у току пандемије.

– Зар о томе треба да ћутимо? Па то је наших 20 одсто реалних прихода – поручио је предсједник Владе РС.

Извор: ЕУРОБЛИЦ

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!