Вријеме

Наредних дана јачање југа, док се падавине очекују од понедељка


Како у Билећи, тако и на тлу читаве Херцеговине у наредном периоду доћи ће до јачања јужног струјања, које условаљава пораст температуре ваздуха у већини крајева изнад годишњег просјека.

У недјељу вече, прво на крајњем југу, а од ранијих јутарњих часова у понедјељак у већини крајева у Херцеговини очекује се циклонална активност која ће донијети падавине. У наставку дана,  постепен престанак падавина у већини крајева уз облачно вријеме.

Нове  падавине очекују се поново у сриједу и четвртак, усљед активности Ђеновског циклона, који по дефиницији доноси облачно вријеме уз обилније количине падавина.

Локално на  крањем југозападу очекују се и до 50 литара кише по метру квадратном

Збирно у периоду од понедјељка до  петка на тлу Билеће очекује се до 50 литара кише по метру квадратном.

Минималне вриједности температуре зрака: Од 3◦C до 10◦C,  у Билећи од 7◦C,  на планинама до 2◦C. У сриједу и четвртак, пораст минималних вриједности температуре ваздуха, те ће се оне кретати у интеравлу од 5◦C до 11◦C, у Билећи од 8◦C, на планинама до 3◦C.

Највиша дневна температура зрака: Од  7◦C до  12◦C,  у Билећи до 10◦C,  на планинама до 6◦C.

Субјеткивни осјећај биће температура ваздуха за 2-3◦C нижа од прогнозиране.

Вјетар: умјерен до умјерено јак, на ударе и жесток, у Билећи на ударе и јак југоисточни. Такође, потребно је напоменути да ће интензитет вјетра ослабити  током понедељка, те се очекује слаб до умјерен на ударе појачан у нижим крајевима и Билећи, док се на планинама на ударе очекује и јак јужних смјерова.

Биометеоролошка прогноза: Неповољна за већину популације.

Билећа Online

Подијели...
Прикажи још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!