Политика

Потврђени резултати избора осим у Добоју и Сребреници


Централна изборна комисија (ЦИК) БиХ потврдила је на данашњој сједници изборне резултате Локалних избора 2020. за све градове и општине осим за Добој и Сребреницу.

У ЦИК-у је јутрос одржана 94. хитна сједница на чијем дневном реду је Приједлог Одлуке о утврђивању и објављивању резултата Локалних избора у Босни и Херцеговини 2020. године.

„За начелника општине Сребреница и Скупштину општине Сребреница, градоначелника Града Добоја и Скупштину града Добоја резултати ће бити утврђени допунском одлуком ЦИК-а БиХ по стицању неопходних услова за утврђивање изборних резултата за наведене нивое власти у основој изборној јединици Сребреница и основној изборној јединици Добој“, саопштено је из ЦИК-а БиХ након сједнице.

Одлука о утврђивању и објавЉивању резултата Локалних избора у Босни и Херцеговини 2020. године ступа на снагу даном доношења.

„Одлука ће се објавити 05.12.2020. године на интернет страници Централне изборне комисије БиХ , и сматраће се да је даном објаве иста достављена свим учесницима у изборном процесу“, саопштено је из ЦИК-а БиХ.

Дани 06., 07. и 08. децембар ове године су три дана за подношење захтјева за поновно бројање гласачких листића.

„У складу са чланом 6.9 став (1) и (2) Изборног закона БиХ против Одлуке  о утврђивању и објавЉивању резултата Локалних избора у Босни и Херцеговини 2020. године може се путем Централне изборне комисије БиХ поднијети жалба Апелационом одјелу Суда БиХ  у року од два дана од дана објаве одлуке на wеб страници Централне изборне комисије БиХ“, наведено је у саопштењу ЦИК-а БиХ.

Централна изборна комисија БиХ наређује поновно бројање гласачких листића ако утврди да је учињена повреда Изборног закона БиХ и да та повреда утиче на додјелу мандата.

У Централни бирачки списак за локалне изборе у Босни и Херцеговини, који су одржани 15. новембра, уписана су укупно 3.283.194 бирача.

Обрађено је 97,38 бирачких мјеста, односно 1.607.808 гласачких листића.

Извор:НЕЗАВИСНЕ

Подијели...
Прикажи још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!