Црна Гора

Скупштина Црне Горе данас гласа о новој Влади

Подијели...


Посланици у Скупштини Црне горе ће данас гласати о новој влади коју је предложио мандатар Здравко Кривокапић. Опозиција је и јуче нову владу највише критиковала јер у њој нема националних мањина и да су кључна министарства дата људима “који не признају Црну Гору као државу и црногорску нацију”.

Оштра полемика посланика ДПС-а са лидером ГП УРА и будућим вицепремијером Дританом Абазовићем обиљежила је јуче други дан расправе у Скупштини о програму и саставу нове владе. Абазовић је оптужио ДПС да му са криминалним клановима црта мете, док су му посланици те партије одговорили да је “узлетио” и да је агресиван.

Абазовић је грађанима поручио да нова већина владу преузима са 600 милиона еура недостајућих средстава за 2021. годину и са четири милијарде еура дуга.

“Са четири милијарде еура дуга нам остављате земљу и причате да није спржена, док се ваши функционери бахате у вилама од неколико десетина милиона еура. Ви причате о једнонационалној влади? Како вас није срамота?“, питао је Абазовић и додао да он није етнички Црногорац ни Србин.

Он је оптужио ДПС да црта мету људима и да ће за све одговарати врх те партије ако влада буде изгласана.

“Ви из ДПС-а и криминални кланови, мени цртате мету. Мени, кад долазите мојој кући кад нисам тамо“, казао је Абазовић и додао да “нама не требају Ловћенске стаже, нама требају буџетске страже”.

Комплетан говор Дритана Абазовића можете послушати на нашем каналу.

Из ДФ-а су имали примједбу на кандидаткињу за министарку одбране Оливеру Ињац.

“Без обзира на све неспоразуме које смо, господине Кривокапићу, имали са вама, милији сте ми Ви него комплетан посланички клуб ДПС-а. Али треба саопштити истину да се у будућој влади налазе људи који су 30. августа гласали ДПС… Конкретно мислим на Оливеру Ињац. Која је један од најзаслужнијих јуришника сигурног гласа ДПС-а”, рекао је Кнежевић.

“Ова влада је са програмом 4С, е то вам нећемо дозволити”, поручила је посланица СДП-а Драгиња Вуксановић Станковић.

Извор: Вијести

 


Подијели...

Повезане вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!