Црна Гора

Кривокапић: Први корак нове Владе измјена Закона о слободи вјероисповијести


Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић рекао је да његова Влада има обавезу да не разочара грађане и да је већ припремила измјене Закона о слободи вјероисповијести, што ће бити њен први конкретан корак.

„То ће бити први корак. Ако не радимо двоструко више нећемо учинити Црну Гору бољом него што је данас“, рекао је Кривокапић новинарима.

Он је навео да организационе промјене захтијевају најмање три мјесеца и додао да нема тога ко може направити резултат за 200 дана, поготово у овој ситуацији.

Кривокапић је најавио да ће прве седмице разговарати са амбасадорима.

„Ако не можемо поћи у Брисел, имаћемо Брисел овдје. Наше опредјељење је ЕУ, ми желимо такву политику. Испунићемо захтјеве из поглавља 23. и 24. Црну Гору морамо учинити еколошком државом“, нагласио је Кривокапић.

Он је најавио да ће нацрт буџета бити до 20. децембра.

„Од Централне банке немамо подршку. Морамо да обезбиједимо плате и пензије“, рекао је Кривокапић.

Он је нагласио да образовање мора да се промијени.

„Нећемо правити реформе у образовању, колико их је било, можемо користити технике за унапређење“, рекао је Кривокапић.

Скупштина Црне Горе данас је, гласовима парламентарне већине, изабрала нову Владу, чији је предсједник Здравко Кривокапић.

Извор:НЕЗАВИСНЕ

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!