Црна Гора

Црна Гора добила нову Владу


Црногорски парламент данас је, гласовима парламентарне већине, изабрао нову Владу, чији је предсједник Здравко Кривокапић.

За избор нове Владе, која ће имати 12 министарстава и једног потпредсједника, гласао је 41 посланик, 28 је било против, а један уздржан.

Потпредсједник Владе је једина страначка личност, лидер Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић.

Министар унутрашњих послова је Сергеј Секуловић, одбране Оливера Ињац, а вањских послова Ђорђе Радуловић.

Ресор финансија и социјалног старања водиће Милојко Спајић, капиталних инвестиција Младен Бојанић, а економског развоја Јаков Милатовић.

Министар правде, мањинских и људских права је Владимир Лепосавић, здравља Јелена Боровинић Бојовић, а просвјете, науке, културе и спорта Весна Братић.

Ресор екологије, просторног планирања и урбанизма водиће Ратко Митровић, а јавне управе, дигиталног друштва и медија Тамара Срзентић.

На челу Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде биће Александар Стијовић.

Кривокапића је за мандатара предложио 8. октобра црногорски предсједник Мило Ђукановић, на основу захтјева три коалиције које су, послије избора, обезбиједиле парламентарну већину.

Извор:МОНДО

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!