Култура

Радио Требиње најдуже у етру источне Херцеговине


Радио Требиње, први електронски медиј у источној Херцеговини, напунио је у недјељу, 29. новембра, 45 година постојања.

Иако је због епидемиолошке ситуације изостало окупљање, које се и ранијих година обављало само у присуству свих запослених Центра за информисање и образовање, у склопу којег дјелује и ова станица, Радио Требиње је пригодним програмом и присјећањима на прошла времена ипак обиљежио свој рођендан.

У времену од четири и по деценије рада, Радио Требиње је у Херцеговини, без обзира на остале медије, био најслушанији радио, којем се највише вјеровало и чије вијести преузимају и други медији.

Ова радиостаница је прије шест година почела с емитовањем програма преко интернета, а нешто касније је добила и свој портал, који је најпосјећенији на југу Републике Српске.

На некадашњи велики празник бивше Југославије, Дан Републике, 29. новембра 1975. године, први пут се у етеру зачуо глас новинара и уредника тадашњег Радио Сарајева Николе Калопера, који је дошао у Требиње да помогне својим колегама и изговорио чувену реченицу: „Овдје Радио Требиње.“

И након четири и по деценије рада, примарни задатак Радио Требиња су, како кажу у овој радиостаници, локалне теме које су и до данас остале основа програмске шеме, од сервисних информација у раним јутарњим сатима, преко дневних вијести до економских и политичких актуелности везаних најприје за локалну заједницу и регију, а онда и шире.

У сврху бољег информисања прије, шест година формиран је и портал Радио Требиња, који допуњава радијске емисије и који је можда у неким ситуацијама бржи и ефикаснији, а захваљујући стримингу, таласи овог радија могу се чути на свим континентима.

Извор: НЕЗАВИСНЕ

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!