Радио Требиње најдуже у етру источне Херцеговине Радио Требиње најдуже у етру источне Херцеговине
Радио Требиње, први електронски медиј у источној Херцеговини, напунио је у недјељу, 29. новембра, 45 година постојања. Иако је због епидемиолошке ситуације изостало окупљање,... Радио Требиње најдуже у етру источне Херцеговине


Радио Требиње, први електронски медиј у источној Херцеговини, напунио је у недјељу, 29. новембра, 45 година постојања.

Иако је због епидемиолошке ситуације изостало окупљање, које се и ранијих година обављало само у присуству свих запослених Центра за информисање и образовање, у склопу којег дјелује и ова станица, Радио Требиње је пригодним програмом и присјећањима на прошла времена ипак обиљежио свој рођендан.

У времену од четири и по деценије рада, Радио Требиње је у Херцеговини, без обзира на остале медије, био најслушанији радио, којем се највише вјеровало и чије вијести преузимају и други медији.

Ова радиостаница је прије шест година почела с емитовањем програма преко интернета, а нешто касније је добила и свој портал, који је најпосјећенији на југу Републике Српске.

На некадашњи велики празник бивше Југославије, Дан Републике, 29. новембра 1975. године, први пут се у етеру зачуо глас новинара и уредника тадашњег Радио Сарајева Николе Калопера, који је дошао у Требиње да помогне својим колегама и изговорио чувену реченицу: “Овдје Радио Требиње.”

И након четири и по деценије рада, примарни задатак Радио Требиња су, како кажу у овој радиостаници, локалне теме које су и до данас остале основа програмске шеме, од сервисних информација у раним јутарњим сатима, преко дневних вијести до економских и политичких актуелности везаних најприје за локалну заједницу и регију, а онда и шире.

У сврху бољег информисања прије, шест година формиран је и портал Радио Требиња, који допуњава радијске емисије и који је можда у неким ситуацијама бржи и ефикаснији, а захваљујући стримингу, таласи овог радија могу се чути на свим континентима.

Извор: НЕЗАВИСНЕ

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *