Управни инспектор наложио разрјешење Вујовића па услиједила експресна оставка Управни инспектор наложио разрјешење Вујовића па услиједила експресна оставка
Менаџер општине Билећа Михајло Вујовић поднио је данас оставку на ту функцију, након што је утврђено да Правилник о систематизацији радних мјеста у општинској... Управни инспектор наложио разрјешење Вујовића па услиједила експресна оставка


Менаџер општине Билећа Михајло Вујовић поднио је данас оставку на ту функцију, након што је утврђено да Правилник о систематизацији радних мјеста у општинској управи Билеће, на основу кога је постављен на ову дужност, није у складу са Законом о локалној самоуправи РС.

Вујовић је данас рекао новинарима да је већ 20 мјесеци менаџер Билеће. Те да је постављен у складу са Правилником о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста општинске управе Билећа од 13. августа 2018. године, који је објављен у Службеном гласнику, а по коме постоји радно мјесто менаџера општине.

– На дужност сам дошао осам мјесеци послије усвајање правилника. Разлог због кога послије 20 мјесеци подносим оставку је што сам  јутрос сазнао за рјешење управног инспектора којим је наложено  начелнику општине Билећа да ме у року од 10 дана разрјеши дужности менаџера, а да у року од два мјесеца се измјени правилник о систематизацији и организацији радних мјеста и да се укине та дужност. Не знам зашто инспекција није реаговала у августу 2018. када је правнилник донесен или 1. априла 2019. година када сам преузео дужност, али ни због чега је реаговала сада послије локланих избора, јер мандат менаџеру истиче са мандатом начелнику општине, што је наведно у систематизацији- рекао је Вујовић.

Он је додао да подноси оставку као законски начин разрјешавања дужности, што је и частан начин исто као и онај по коме је дошао и како је радио у протеклом периоду.

– Свих ових 20 мјесеци сам настојао да радим у интересу грађана Билеће, можда сам негдје гријешио или огријешио се и, ако је било тога, таквима се извињавам, пошто није било лоше намјере – истакао је Вујовић.

Међу највећим резултатима у његовом раду Вујовић је навео да је  реализовано више од 150 закључака састанака са начелником и општинском управом , да је сво вријеме пандемије вируса корона као шеф локалног кризног центра успио повезати најбитније институције и установе у борби против вируса, што је, по његовом мишљењу, умањило и посљедице пандемије.

– Урађена је стратегија развоја Билеће од 2020. до 2029. године, гдје смо осмислили 98 пројекта из економије, друштвеног развоја и заштите животне средине. Било ко да настави рад мораће да се позове на ту стратегију, која није постојала од 2012. године, а надам се да ће нова стратегија бити врло брзо усвојена- истакао је Вујовић.

Он је најавио и своју нову књигу “Билећка сведочења” о овом периоду свога рада и искуства у Билећи.

Вујовић је у центар пажње у Билећи дошао, у мјесецу мају ове године, објавном на свом фејзбук профилу да су му профил на овој друштвеној мрежи хаковали међународни криминалци те како је приморан да исти угаси. Да ли је објава била аутентична или лажна од стране злонамијерних корисника никада нисмо успјели да сазнамо.Извор: ЕУРОБЛИЦ/Билећа Online

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *