Требиње

Требиње међу 10 најбољих градова свијета за живот пензионера


Угледни њемачки портала Фокус, уврстио је Требиње на листу топ 10 свјетских градова за живот у пензионерским данима.

Оцјењујући више параметара, портал својим сународницма треће доби, као други најбољи избор, препоручује управо Требиње, пренио је синоћ РТРС.

Пријатна клима, љепоте града, очувана природа, здрава храна и приступачне цијене, само су неки од разлога који су Требиње позиционирали у сами врх светске топ-листе најбољих градова за живот послије 60-те, по избору њемачког портала.

Нијемци су, прецизно, математички, оцјењивали параметре који утичу на квалитет живота и од максималних 100 бодова у том „тесту“, Требињу дали 80,8 бодова и високо друго мјесто.

„То није случајно, ако узмемо у обзир критеријуме за трећу доб, јер имамо одличну климу, положај, добру саобраћајну повезност, приступачан трошковник у односу на њихове пензије, здраву храну, пиће, очувану пририоду. То се све узимало у обзир. Испод нас су остали градови из Турске, Индије, Бразила…Хрватски Осијек је на 10. мјесту“ , рекао је Жарко Вицо, стручни сарадник Туристичке организације Требиње.

Извор: НЕЗАВИСНЕ

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!