Друштво

Од сриједе припремите кишобране


Током наредних дана, доћи ће прво до продора хладног ваздуха са сјевера Европе на подручје читаве Српске, те самим тим и тла Херцеговине и Билеће, док се у сриједу очекује циклонална активност и пролазак хладног фронта. Овај падаваниски период условиће кишу у нижим, док ће сусњежица и снијег падати у вишим крајевима. Облачно уз обилне количине падавина, локално на тлу Херцеговине током овог падавинског периода који ће се наставити и наредне седмице, уз краће прекиде, очекује се и преко 100 литара кише по метру квадратном, док се у Билећи до почетка наредне седмице очекује до 90 литара кише.

Минималне вриједности температуре ваздуха у сриједу кретаће се у интервалу од -5◦C на сјеверу до 7◦C на југу Херцеговине, у Билећи од  3◦C, на планинама до -7◦C.

Највиша дневна вриједност температуре ваздуха до 3◦C до 10◦C, у Билећи до 6◦C, на планинама до -2◦C.

Субјективни осјећај температуре ваздуха биће ниже од прогнозираних.

Иако се очекује падавински период, минималне вриједности температуре ваздуха биће више него у сриједу, те ће се кретати у интервалу од -2◦C до 8◦C, у Билећи од 5◦C, на планинама до -5◦C.

Највише дневне вриједности температуре ваздуха у период од четвртка до недјеље биће у интервалу од 3◦C на сјеверу до 11◦C на југу, у Билећи до 8◦C, док ће највише дневне температуре ваздуха на планинама се кретати до 0◦C.

Од сриједе очекује се слаб до умјерен, на ударе жесток у нижим, док се у планинским областима очекује на ударе и олујан јужних смјерова вјетар, нарочито током четвртка. У наставку седмице вјетар у слабљењу.

Билећа Online

Подијели...

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!