Од сриједе припремите кишобране Од сриједе припремите кишобране
Током наредних дана, доћи ће прво до продора хладног ваздуха са сјевера Европе на подручје читаве Српске, те самим тим и тла Херцеговине и... Од сриједе припремите кишобране


Током наредних дана, доћи ће прво до продора хладног ваздуха са сјевера Европе на подручје читаве Српске, те самим тим и тла Херцеговине и Билеће, док се у сриједу очекује циклонална активност и пролазак хладног фронта. Овај падаваниски период условиће кишу у нижим, док ће сусњежица и снијег падати у вишим крајевима. Облачно уз обилне количине падавина, локално на тлу Херцеговине током овог падавинског периода који ће се наставити и наредне седмице, уз краће прекиде, очекује се и преко 100 литара кише по метру квадратном, док се у Билећи до почетка наредне седмице очекује до 90 литара кише.

Минималне вриједности температуре ваздуха у сриједу кретаће се у интервалу од -5◦C на сјеверу до 7◦C на југу Херцеговине, у Билећи од  3◦C, на планинама до -7◦C.

Највиша дневна вриједност температуре ваздуха до 3◦C до 10◦C, у Билећи до 6◦C, на планинама до -2◦C.

Субјективни осјећај температуре ваздуха биће ниже од прогнозираних.

Иако се очекује падавински период, минималне вриједности температуре ваздуха биће више него у сриједу, те ће се кретати у интервалу од -2◦C до 8◦C, у Билећи од 5◦C, на планинама до -5◦C.

Највише дневне вриједности температуре ваздуха у период од четвртка до недјеље биће у интервалу од 3◦C на сјеверу до 11◦C на југу, у Билећи до 8◦C, док ће највише дневне температуре ваздуха на планинама се кретати до 0◦C.

Од сриједе очекује се слаб до умјерен, на ударе жесток у нижим, док се у планинским областима очекује на ударе и олујан јужних смјерова вјетар, нарочито током четвртка. У наставку седмице вјетар у слабљењу.

Билећа Online

  • Jezikoslovac

    30. новембра 2020. #1 Author

    Dobro je, kramad su se poklala, drva iscijepana, …
    Nek’ pada , vrijeme joj je

    Одговори

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *