Друштво

Додик: Повећање пензија у јануару. Буџет РС стабилан

Подијели...


Лидер СНСД-а Милорад Додик изјавио је данас у Бањалуци да је Извршни комитет ове странке закључио да је буџет Републике Српске стабилан, да се измирују све буџетске обавезе, а што је видљиво из другог ребаланса буџета који износи 3,636 милијарди КМ и виши је од планираног првим ребалансом.

“Редовно измирујемо све обавезе, нисмо имали смањења, имамо стабилне приходе иако постоје одређени проблеми узроковани вирусом корона. Србија ће нам дозначити 20 милиона евра за буџет Српске”, рекао је Додик новинарима након сједнице Извршног комитета СНСД-а у проширеном саставу.

Он је навео да ће од 1. јануара пензије у Српској бити повећане за 3,5 од четири одсто.

Када је ријеч о изборима, Додик је навео да је Извршни комитет констатовао да је СНСД показао изборну снагу, побиједивши у 42 општине у Републици Српској и три у Федерацији БиХ (ФБиХ).

Говорећи о епидемиолошкој ситуацији, Додик је оцијенио да је она и даље комплексна и да Република Српска интензивно ради на набавци вакцине против вируса корона.

Извор: НЕЗАВИСНЕ


Подијели...

Повезане вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!