Политика

Ковачевић: СНСД не размишља о умањењу надлежности градоначелника и начелника


СНСД је политичка странка која има убједљиво највећи број начелника и градоначелника у Републици Српској и сигурно је да не размишљамо о томе како да умањимо њихове надлежности, рекао је портпарол ове странке Радован Ковачевић.

Ковачевић је навео да је „исто тако сигурно да се било какве евентуалне измјене закона који се тичу надлежности и процедура доношења одлука на нивоу локалних заједница, односе на све локалне заједнице у Републици Српској, а не само на Бањалуку или било коју другу општину или град у Републици Српској, како то неки желе малициозно представити у јавности“.

– Оно о чему размишљамо, поучени ранијим искуствима и потешкоћама у функционисању локалних заједница, јесте да је потребно пронаћи рјешење како да, у околностима када не постоји сагласност између начелника или градоначелника и скупштине као највишег законодавног органа локалне заједнице, не трпе грађани и не зауставља се развој самих локалних заједница у Републици Српској – написао је Ковачевић у објави на Фејсбуку.

Он сматра да је потребно одредити одређени временски рок у којем је потребно постићи договор између градоначелника, односно начелника и скупштине, као и модел разрјешења и доношења коначне одлуке у ситуацијама када поменути временски рок истекне.

Истиче да је то задатак за све политичке странке у Републици Српској, а у интересу грађана и несметаног развоја свих локалних заједница.

Ковачевић наглашава да је СНСД дефинитивни побједник локалних избора у Републици Српској и у БиХ и странка која је освојила највећи број гласова, начелничких и градоначелничких позиција, али и одборничких мјеста широм Републике Српске.

– СНСД у потпуности уважава изборну вољу наших грађана у свим локалним заједницама и заједно са свим нашим коалиционим партнерима планира снажно наставити са реализацијом пројеката за развој свих локалних заједница и Републике Српске у цјелини – поручио је Ковачевић.

Билећа Online

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!