МостарРегија

ХЕТ помаже српска повратничка насеља у Мостару


У српском повратничком насељу Жељуша у Мостару данас је почело бушење бунара за воду, а све радове изводи и финансира предузеће „Хидроелектране на Требишњици“ /ХЕТ/.

Ријеч је о донацији ХЕТ-а вриједној више стотина хиљада марака, с обзиром да ће радови бити извођени у свим српским повратничким насељима у Мостару гдје то буде потребно.

Директор за производњу и техничке послове у ХЕТ-у Илија Таминџија обећао је да ће машина за бушење бунара и људство бити у Мостару док буде потребе за тим.

У дијелу насеља Жељуша, гдје су данас почели су радови на првој бушотини, не постоји градски водовод, а мјештани су се за воду сналазили на разне начине.

Мјештани кажу да овакву инвестицију сами нису могли приуштити, јер метар бушења кошта око 140 КМ, а у неким дијеловима вода се проналази тек на 100 метара.

Синиша Дабић из чијег дворишта је данас почела акција каже да ће свима ова донација много значити, јер ће људима олакшати и унаприједити живот.

„Овдје ће се бушити 80 до 90 метара, што би морао да сам ја радио платити око 10.000 КМ. За такву инвестицију мало ко од повратника има новца“, каже Дабић.

Мјештанин Жељуше Горан Радовић каже да је ова донација велика ствар за повратнике који се баве пољопривредом и живе од тога.

„Ова донација ће бити корисна за наводњавање јер смо се до сада сналазили на разне начине. Овај дио није покривен градским водоводом и захваљујемо се ХЕТ-у на помоћи“, рекао је Радовић.

Билећа online

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!