Привреда

Регистар подстицаја је од сада јаван. Сви доступни подстицаји на једном мјесту


Јавни портал Регистра подстицаја доступан је свима и садржи информације о самом регистру, актуелним јавним позивима као и доступним подстицајима који стоје на располагању заинтересованим корисницима подстицаја објављено је из Владе Републике Српске.

Регистар подстицаја доступан је у виду два портала, први као јавни портал Регистра подстицаја и доступан је свима а садржи информације о Регистру подстицаја, актуелним јавним позивима и доступним подстицајима који стоје на располагању заинтересованим корисницима. Други, административни портал Регистра подстицаја је доступан искључиво за регистроване кориснике, односно овлаштене особе на нивоу институција. Након што у потпуности буде завршен унос података у електронску базу, Регистар подстицаја ће омогућити јавни увид о додијељеним средствима за подстицаје.

Посао о изради Регистра подстицаја започет је почетком септембра ове године усвојањем Информације Владе РС-а о изради регистра и тада је наведено да је “циљ да се обезбиједи јасан и свеобухватан преглед планираних, одобрених и реализованих средстава за подстицаје привреди Републике Српске, како на републичком тако и на локалном нивоу, а укључујући податке као што су даваоци и имплементатори расподјеле подстицаја, правног основа за њихову додјелу, извора средстава, врсте и намјене подстицаја, па све до информација о томе коме су и у ком износу средства додијељена”.

Из Министарства привреде и предузетништва РС-а речено је да је УСАИД пружио финансијску подршку за пројекат “Услуга имплементације информационог система за регистар подстицаја у Републици Српској”, који је предвиђен меморандумом о заједничким политикама за период 2018-2020. године између Владе и Уније удружења послодаваца РС-а, као и ентитетским Програмом економских реформи. УСАИД је пројекат успоставе Регистра подржао са 329.000 КМ

Билећа online

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!