Друштво

Просјечна октобарска плата 964 КМ


Просјечна октобарска плата у Републици Српској након опорезивања била је 964 КМ и номинално је мања од септембарске за 0,1 одсто, а реално мања за 1,1 одсто, подаци су Републичког завода за статистику.

Највиша октобарска плата након опорезивања у Српској од 1.451 КМ била је у области финансијске и дјелатности осигурања, а најмања од 664 КМ у грађевинарству.

Просјечна октобарска бруто плата у Српској износила је 1.494 КМ.

Цијене производа и услуга које се користе за личну потрошњу, мјерене индексом потрошачких цијена, у октобру ове године у односу на исти мјесец лани у просјеку су ниже за 1,9 одсто, док су у односу на септембар у просјеку више за један одсто.

Највећи годишњи раст цијена у октобру од 3,4 одсто забиљежили су алкохолна пића и дуван због виших цијена дувана од 3,9 одсто и пива од 3,1 одсто, док је највећи пад цијена на годишњем нивоу од 11,5 одсто био код превоза због нижих цијена горива и мазива.

Извор:CAPITAL

Подијели...
Прикажи још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!