Политика

Петковић поднио оставку. Незадовољан изборним резултатима и односима у странци

Подијели...


Петковић је ово потврдио за Српскаинфо истичући да је неопозиву оставку на ту позицију поднио незадовољан личним резултатом на изборима и унутарстраначким односима.

– То не значи да напуштам странку. И даље остајем потпредсједник УС, што сам већ договорио са предсједником странке Ненадом Стевандићем – истакао је Петковић.

Он је потврдио да је Стевандићу послао писмо у којем је детаљно образложио разлоге своје оставке.

– Обавјештавам Вас да на основу члана 55 статута Уједињене Српске подносим НЕОПОЗИВУ ОСТАВКУ на мјесто предсједника Градског обора УС Бања Лука, а која оставка ступа на снагу 23. новембра 2020. године.

Прије почетка изборног процеса, као и на сједници предсједништва ГрО УС БЛ сам изнио своју процјену да је реалан резултат 8.000 гласова, док је пројекција Главног изборног штаба била 12.000 гласова. Очито је да странка није остварила планирани резултат, а кривица мора да буде на носиоцима највиших страначких функција.

Без обзира на резултат, оно што је примјетно је то, да се у изборном процесу није поштовала страначка хијерархија и дисциплина, да су поједини кандидати вршили „унутарстраначки изборни инжењеринг“ на који су били упозорени и од стране Вас као предсједника УС, док се изборни штаб није ни бавио тим проблемом – навео је Петковић у писму.

Нагласио је да је након прелиминарних резултата избора, очито тај инжењеринг и учињен. Као предсједник ГрО УС БЛ, упознат сам са унутрашњим односима у Гро УС БЛ, те сматрам да нисам особа која може да помири подјеле и нетрпељивости које постоје, а чији сам узрок можда ја, а можда и неко или нешто сасвим друго. Мој лични резултат на овим изборима није оправдао позицију носиоца листе, те је и то један од разлога подношења неопозиве оставке. Протекле године рада у ГРО УС БЛ не сматрам изгубљеним временом, него периодом у коме сам стекао огромно искуство, као и сараднике и познанства на која сам поносан. Мој евентуални даљњи рад и ангажман у УС биће у складу са одлукама које руководство буде донијело у наредном периоду, а Гро УС БЛ желим пуно среће и добре резултате у наредном периоду – наводи се у писму које је Петковић упутио лидеру УС Ненаду Стевандићу.

Извор: ЕУРОБЛИЦ


Подијели...

Повезане вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!