Политика

Додик оштар пред Савјетом безбједности УН. Инцко мора да оде

Подијели...


Дејтонски споразум је један од најважнијих докумената међународног права након Другог свјетског рата, рекао је Милорад Додик, предсједавајући Предсједништва БиХ, обраћајући се Савјету безбједности УН.

Дејтонски споразум се не тумачи, он се примјењује – додао је Додик.

Истакао је да је БиХ сложена заједница која се кроз Дејтон ослањала на оно што се примјењивало и у САД.

– Високи представници су промијенили Дејтонски споразум, мијењајући дух Дејтона. Педи Ешдаун, је кршио све могуће споразуме, а то је признао и у својој књизи. И сви су промовисали такву политику, све до Инцка – поручио је Додик, преноси РТРС.

Поновио је да нигдје не пише да постоји Савјет за имплементацију мира.

– Тај савјет је, наводно, дао високом представнику да сам доноси и намеће законе – истакао је Додик и додао да ниједан међународни ниво није увео виског представника већ да га је увео Анекс 10.

Додик је поручио је да је мир кључна ријеч свој овог времена који је успостављен Дејтонском споразумом.

– Устав БиХ каже да се БиХ састоји од два ентитета и три конститутивна народа. Нигдје не пише да БиХ има имовину, тако да Инцко не може да спречава инвестиције – каже Додик.

Рекао је да и Србија хоће да оде високи представник.

–  Хрватска исто, Република Српска жели да нестане, пола Федерације БиХ жели да он оде. А, он и даље манипулише и износи неистине. Злоупотребљава говорницу и кад говори, представља само један бошњачки народ – поручио је Додик.

Извор: РТРС


Подијели...

Повезане вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!