Политика

Гласачки листићи у Грчку стигли тек данас

Амбасадорка БиХ у Грчкој Милица Ристовић Крстић објавила је на свом „Фејсбук“ профилу да су гласачки листићи за локалне изборе у БиХ који су одржани 15. новембра у Грчку стигли тек данас, осам дана након избора.

– Да је Централна изборна комисија БиХ гласачки материјал послала барем седам дана раније, можда би и стигао на вријеме. И не, нема везе са „lockdown“ у Грчкој, него са неажурношћу ЦИК-а и потпуним занемаривањем чињенице да смо у пандемији – написала је Ристовић Крстић, преноси РТРС.Рекла је да су гласачки листићи за локалне изборе стигли осам дана након изборне недјеље, те се иронично захвалила ЦИК-у на ажурности.

Истиче да јој се велики број грађана, који су расути широм свијета, а који су такође били пријављени за гласање путем поште јавио са истим проблемом- немогућношћу да остваре уставом загарантовано право и гласају на изборима.

– На страну чињеница има ли уопште смисла гласање из иностранства, а поготово на локалним изборима, то је посебна тема, али ако сте започели процес, доведите га до краја – поручила је она.

Ристовић Крстић је негодовала и на дан локалних избора, када је објавила да први пут од кад остварује право гласа, неће гласати на изборима.

Предсједник ЦИК-а Жељко Бакалар казао је тада да су добили податак да је због „локдауна“ Грчкој поштански саобраћај обустављен.

– Од 23 бирача који су се регистровали из Грчке, један дио пошиљке је пристигао у Солун, док онај према Атини није -изјавио је Бакалар те истакао да је то питање више силе а не ЦИК-а.

Извор: ГЛАС СРПСКЕ

Подијели...
Прикажи још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!