Ускоро добијамо дигиталне потписе. Познат и Цјеновник Ускоро добијамо дигиталне потписе. Познат и Цјеновник
Влада Републике Српске дала је почетком овог мјесеца сагласност на Цјеновник о висини накнада за услуге електронске цертификације. Цјеновник је дефинисало министарство за високо... Ускоро добијамо дигиталне потписе. Познат и Цјеновник

Влада Републике Српске дала је почетком овог мјесеца сагласност на Цјеновник о висини накнада за услуге електронске цертификације. Цјеновник је дефинисало министарство за високо образовање и информационо друштво на чијем челу је Срђан Рајчевић.

Цијена за цертификовани електронски потпис за грађане ће износити 150 марака, док ће фирме и друга правна лица за електронски печат морати да издвоје чак 1.000 марака, дефинисано је цјеновником министра за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Срђана Рајчевића.

Захтјев за издавање квалификованог електронског цертификата подносиће се АПИФ-у који ће га и издавати.

Успостављање Националног центра за управљање дигиталним идентитетима покренуто је прије више од двије године, а грађани и фирме у Републици Српској још немају личне дигиталне карте, електронске потписе и печате, нити могу електронски да склапају уговоре и завршавају послове у институцијама. Рок за обављање овог посла је већ истекао а у Влади РС кашњење са овим послом правдају пандемијом вируса корона.

Билећа Online

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *