Друштво

Случајно се среле па постале пријатељице. Данас пишу бизнис планове и политичке су истомишљенице

Замјеница градоначелника Требиња Слађана Скочајић, која је на ову важну функцију именована у октобру 2019. године са мјеста професора стручних предмета у ЈУ Центар средњих школа Требиње, послала нам је занимљиву причу о случајном сусрету са Анастасијом Алексић из Билеће. Случајни сусрет прерастао је у пријатељство а данас су једна другој највећа подршка. Заједно пишу бизнис планове за мала и средња предузећа и обе желе да кроз политику своја знања ставе на добробит својих локалних заједница.

photo_2020-11-06_08-16-47 (2)

Слађана Скочајић је дипломирани економиста, а посао професора стручних предмета у Центру средњих школа у Требињу обављала је 18 година. Кроз цјеложивотно неформално образовање стекла је и додатна знања, те посједује ECDL сертификат и QF LLL (Developmnet of qualifications framework for lifelong learning) сертификат – осигурање квалитета у стручном образовању и обуци – екстерна евалуација стручних школа. Уједно је и екстерни оцјењивач ВЕТ установа. Сертификовани је консултант-тренер за START UP програм и развој бизнис плана малих и средњих предузећа. Специјалиста је за бизнис план и пројектно планирање и активно је учествовала у припреми и реализацији великог броја међународних пројеката. Члан је Удружења иноватора источне Херцеговине, Српског просвјетног и културног друштва “Просвјете” Требиње и потпресједник Скупштине Друштва пријатеља Требиња. Члан је политичке партије СНСД-а. Мајка двоје дјеце и бака једне дјевојчице.

Ово је Слађанина прича

О пријатељству и раскршћима јутрос размишљам….

Кад се укрсте путеви младости и искуства, кад се сретну жене, кад корачају у истом смјеру, кад је испред њих бољитак- то је непроцјењив осјећај!

Ја и Анастасија Алексић смо се среле, укрстиле путеве, а сад корачамо у истом смјеру и испред нас је бољитак.

Године 2015. у Билећи сам била у Business innovation тиму START UP обуке. Један дан се појави млада, стасита дјевојка и замоли ме за минут разговора. Није се на врijeме укључила у групу, а занима је обука.

Ја нудим накнадно присуство, али њу занима  методологија рада   нас предавача. Каже неко нас хвалио!

Како сам просвјетни радник и  дијељење знања и вјештина ми није страно, пристанем да индивидуално „гратис“ радим са овом виспреном дјевојком. Како нисам билећанка ни не питам чија је, а ни она не потеже никаква лична питања.

Заврши се обука START UP и заврши се и наше мало дружење. Остаде лијеп утисак да неко хоће да учи, а не мора!

Након годину дана ја са колегом Слободаном Вулешевићем обављам консултантске послове за 5 најуспјешнијих фирми у Билећи. Треба ми асистент за обраду података. И тако ја и Анастасија још једном укрстишмо пословне путеве. Овај пут Анастасија врати „гратис“ за онај едукативни „гратис“. И потврди ми оно што је моја максима- да нико никад није остао а да ти није платио.

Године 2019. пишем један озбиљан бизнис план, а управо изабрана за замјеника градоначелника Града Требиња. Функција изазовна, одговорност огромна, вријеме тече. Позивам Анастасију у помоћ. И написа се бизнис план, а  касније се и одобри на  опште задовољство.

И коначно, ове године ја- Слађана Скочајић по први пут на одборничкој листи, наравно најбољег одборничког тима Града Требиња, најбројније странке РС, и сад већ претпостављате- у Билећи, по први пут на одборничкој листи најбољег тима Билеће, најбројније странке РС  Анастасија Алексић.

Окупљенe ја и Анастасија трећи пут, а кажу трећа срећа- СНСД Требиње, СНСД Билећа!

Окупљени ЗА Херцеговину- окупљени ЗА Републику Српску.

За Билећа online: Слађана Скочајић

 

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!