Друштво

Вишковић: Мљекара Пађени значајан прерађивачки капацитет

Подијели...

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас да је мљекара Пађени код Билеће са 150 радника значајан прерађивачки капацитет у Српској, нагласивши да је за Српску значајно што у епидемији вируса корона ова компанија није имала застој у откупу сировине и плаћању.

Вишковић је истакао да је за ову мљекару везано више од 800 коопераната од Зворника до Требиња.

Он је рекао да ће сви пројекти који су до сада реализовани са ресорним министарством, у смислу набавке расних грла са већом стопом млијечности, бити настављени и у наредном периоду.

– Исто тако помажемо и улагања у нове објекте у нову опрему која усавршава саму производњу. Наша је намјера да овакве компаније помажемо у наредном периоду јер кроз обострану сарадњу власти и оваквих компанија ми у суштини имамо само добро за Републику Српску – рекао је Вишковић током посјете овој мљекари.

Власник мљекаре Пађени Ненад Вукоје рекао је да мљекара развија посао у планираном правцу, те да производе извозе у 15-так земаља ЕУ, а ускоро ће бити обухваћен извоз у Сингапур и Малезију.

Вукоје је додао да је ове године у опрему уложено око 3,5 милиона КМ.

– Од сада, па у наредних пола године ћемо из погона мљекаре извести 20-так нових производа који ће бити на тржишту не само БиХ, него и ЕУ – рекао је Вукоје.

Он је истакао да је усклађено тржиште, прерада млијека и откуп од коопераната, тако да има довољно сировине.

Вукоје је подсјетио да је ове године са ресорним министарством реализован изузетно добар пројекат набавке 200 стеоних јуница, који ће највјероватније бити поновљен сљедеће године.

Извор: РТРС


Подијели...

Повезане вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!