Потврђена оптужница против Хашима Тачија Потврђена оптужница против Хашима Тачија
Суд у Хагу за ратне злочине такозване ОВК потврдио је оптужницу за ратне злочине против предсједника привремених приштинских институција Хашима Тачија. Тачи је на... Потврђена оптужница против Хашима Тачија

Суд у Хагу за ратне злочине такозване ОВК потврдио је оптужницу за ратне злочине против предсједника привремених приштинских институција Хашима Тачија.

Тачи је на конференцији за новинаре у Приштини саопштио да је Суд за злочине тзв. ОВК у Хагу потврдио оптужницу против њега.

Специјализовано тужилаштво у Хагу поднијело је у јуну приједлог оптужнице против Тачија и Весељија, која их терети за низ злочина против човјечности и ратних злочина, укључујући убиство, присилно нестајање лица, прогон и мучење.

Раније данас оптужница је потврђена и против предсједника Демократске партије Косова Кадрија Весељија, који је најавио да ће се предати истражитељима.

Претходно је јуче, Еулекс ухапсио Јакупа Краснићија, портпарола терористичке ОВК, и он је спроведен у притворски центар Специјалног суда у Хагу који га оптужује за више кривичних дјела.

Специјални суд у Хагу формиран је да би процесуирао злочине почињене на Космету од терористичке ОВК у периоду од 1998. до 2000. године.

Извор:РТРС

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *