Требиње

Покренута петиција против политичког ангажмана руководства ГБО Требиње

Дио Предсједништва Градске борачке организације Требиње и група грађана, незадовољна радом Градске борачке организације, покренула је петицију,  у којој изричито захтијевају да се у потпуности испоштује члан 70. Пословника о раду Скупштине Градске борачке организације, који предвиђа да изабрани чланови не могу обављати функције у  политичким субјектима и бити кандидовани  на листама политичких странака у изборним процесима,  док им траје мандат члана Скупштине борачке организације.

„Како су предсједник и неколико чланова Скупштине Градске борачке организације Требиње, политички ангажовани и налазе се на листама кандидата за Скупштину Града Требиња, испред политичких субјеката који су овјерени за Локалне изборе 2020. године, овим путем желимо да се спријечи даља злоупотреба борачке популације. Како би члан 4. Статута Градске борачке организације Требиње, био у потпуности примјењен, те Борачка организација била организација од јавног интереса, потписници захтијевају да се избор чланова и рад Градске борачке организације Требиње спроведе на начин прописан усвојеним Статутом и Пословником Градске борачке организације Требиње, уважавајући и одредбе Статута Борачке организације Републике Српске и одредбе Закона на основу кога су основани. Због тренутне епидемиолошке ситуације у граду Требињу, поштујући прописане мјере, у наредном периоду ће се обићи учесници Одбрамбено-отаџбинског рата 1991-1995. са циљем да се изјасне о петицији“, наводи се у петицији, коју потписали чланови дијела ГБО Требиње  и група грађана.

Извор: РАДИОТРЕБИЊЕ

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!