Привреда

Oтворен јавни позив пројекта Eвропске уније EU4AGRI: 2,55 милиона KM за подршку инвестицијама у рурални туризам

Пројекат Европске уније EU4AGRI објавио је данас Јавни позив вриједан 2,55 милиона KМ за подршку инвестицијама у рурални туризам у БиХ с циљем развоја економских активности у руралним подручјима, стварања нових и очувања постојећих радних мјеста, те очувања природне и културне баштине, одговарајући уједно и на потребе за опоравком од кризе проузроковане COVID-19 пандемијом.

На Јавни позив се могу пријавити искључиво партнерства која чине подносилац пријаве и минимално три партнера. Подносилац пријаве може бити јединица локалне самоуправе, предузеће или привредни субјект који се баве пружањем туристичких услуга и/или производа.

Сваки подносилац пријаве може аплицирати за бесповратна средства у износу од 20.000 KМ до 200.000 KМ (без ПДВ-а) зависно од броја чланова у партнерству. За сваку инвестицију  подносилац пријаве и партнери морају осигурати властито суфинансирање у износу од минимално 15% од укупног износа инвестиције.

Сви заинтересовани могу приступити Јавном позиву на линку:

Јавни позив потенцијалним корисницима бесповратних средстава за подршку инвестицијама у руралном туризму

Kрајњи рок за подношење пријава је 21. децембар 2020. године до 15.00 часова.

EU4AGRI је четверогодишњи (2020-2024) пројекат Европске уније вриједан 20.25 милиона евра чији је циљ модернизација пољопривредно-прехрамбеног сектора у БиХ.

Пројекат проводе и суфинансирају Развојни програм Уједињених нација (UNDP) у БиХ и Чешка развојна агенција (CzDA).

Извор: ВЛАДА РС

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!