Главаш:ДНС иде у опозицију Главаш:ДНС иде у опозицију
Демократски народни савез планира да напусти дугогодишњу коалицију са СНСД и да у будуће дјелује као опозиција, потврдио је ово за Српскаинфо посланик у... Главаш:ДНС иде у опозицију

Демократски народни савез планира да напусти дугогодишњу коалицију са СНСД и да у будуће дјелује као опозиција, потврдио је ово за Српскаинфо посланик у Народној скупштини РС и предсједник Општинског одбора ДНС Источно Ново Сарајево Александар Главаш.

Након превеликог притиска унутар коалиције, члановима и симпатизерима ДНС је јасно да ми више не можемо да трпимо притиске и разна обезвређивања, те да своје политичко дјеловање морамо да наставимо мимо коалиције предвођене СНСД – истакао је Главаш.

Он додаје да је очигледно да политика ДНС не може да се оствари унутар колиције, јер не постоји разумијевање и поштовање од стране СНСД као највећег коалиционог партнера према ставовима његове странке, која је уједно и друга по снази политичка партија унутар коалиције.

– ДНС не пристаје да буде привјесак или помоћна странка већ жели да буде искључиво партнер који ће бити уважаван и који ће аутономно имплементирати своју политику. С обзиром на тренутну економску ситуацију у Републици Српској и нарушену демографску слику мој став је да Српској требају политичке промјене, а да ДНС мора да буде у функцији грађана Републике Српске, а не функција, те да своје политичко дјеловање наставимо у опозицији. Ипак, коначну одлуку о свему ће да донесе Предсједништво ДНС у наредних дан два – рекао је Главаш за Српскаинфо.

Подсјећамо, предсједник ДНС Ненад Нешич потврдио је синоћ за Српскаинфо да је поднио оставку на мјесто в.д. директора Јавног предузећа “Путеви Републике Српске”.

Он је оставку поднио након што је у згради Владе РС одржан ванредни састанак највишег руководства СНСД, на челу са предсједником партије Милорадом Додиком, о кадровским питањима на нивоу Српске.

Извор:ЕУРОБЛИЦ

 

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *