Требиње

Таминџија: Аеродром у Требињу најзначајнији пројекат у историји Херцеговине

Народни посланик у НСРС Илија Таминџија је рекао да је аеродром у Требињу најзначајнији стратешки пројекат у Херцеговини.

Истакао је да је Србија препознала значај овога пројекта, те да је ово резултат најбољих односа Републике Србије и Републике Српске. Таминџија је рекао да противници градње аеродрома траже алиби у броју становника и путника, те да у близини Требиња постоје још четири аеродрома. Додао је да у требињском аеродрому не треба тражити никакву алтернативу, већ партнерство са хрватским и црногорским приморјем.

Народни посланик Таминџија је додао да је градња аеродрома планирана још у вријеме Југославије, али да су тада Хрватски лобији били јачи те је тада и изграђен аеродром у Ћилипима.

Подсјетио је на то да Влада Србије значајно улаже у РС посљедњих година, те да су неки од најзначајнијих пројеката резултат сарадње Српске и Србије духовни центар у Мркоњићима, Стари град у Требињу, Културни центар Невесиње, Водовод у селу Баљци у Билећи те значајна улагања у Саборни храм у Мостару.

Наглашава да ће Херцеговци али и сви остали памтити Владу предвођену  СНСД-ом по три најзначајнија пројекта, а то су тунел Чемерно, пројекат Горњи хоризонт и аеродром у Требињу.

Извор:Билећа online

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!