Црна Гора

Нови предсједник Скупштине Црне Горе је Алекса Бечић

Нови предсједник Скупштине Црне Горе је Алекса Бечић. Бечић је рођен на Цетињу 4. августа 1987. године.

„Резултатима, начином вођења политике, руковођења странком, лидерским капацитетима завредео је да пуне четири године буде у самом врху најпопуларнијих лидера црногорске политичке сцене и најпопуларнији опозициони политичар“, наводи се у биографији Бечића.

Основну и средњу школу завршио је у Подгорици. Дипломирао је на Економском факултету у Подгорици јула 2010. године. Магистрирао је на истом факултету марта 2014. године, на смеру Рачуноводство и ревизија.

Како се наводи на сајту Демократске Црне Горе, чији је предсједник, дужи низ година дјелује на политичкој сцени Црне Горе покривајући изузетно значајне јавне функције, а као носилац више изборних листа на локалном и државном нивоу у континуитету постиже одличне изборне резултате.

„У кампањи „Младост. Мудрост. Храброст.“, на изборима 2014. године, „Побједе, а не подјеле“, на изборима 2016. године, „Или људи или криминалци“, на изборима 2017. године, „Радити. Градити. Живјети“, „Дођи кући, јер имамо план“ и „Људи за 21. вијек“, на изборима 2018. године, заједно са тимом људи и политичким субјектом на чијем је челу, остварио је импресивне изборне резултате“.

Оснивач је Демократске Црне Горе, како се наводи на сајту Демократа, најјаче опозиционе политичке партије у држави.

За предсједника Демократа је изабран на Првом конгресу који је одржан 31. маја 2015. године. На Парламентарним изборима одржаним 16.10.2016. године, изабран је за посланика у Скупштини Црне Горе. На Другом конгресу Партије, одржаном 25. маја 2019. године, једногласно је реизабран за предсједника Демократске Црне Горе.

Изградио је добре односе са релевантним представницима међународне заједнице због веома интензивних међународних активности, од којих се у посљедње четири године издвајају званични сусрети са: потпредсједником САД-а Мајком Пенсом, комесаром за проширење Европске уније Јоханесом Ханом, предсједником ЛМШ-а и премијером Словеније Марјаном Шарецом, потпредсједником ЕПП-а Паулом Рангелом, предсједавајућим ПОСП-а Дејвидом Мартином, бројним другим посланицима Европског Парламента, посланицима земаља чланица ЕУ, истакнутим представницима извршних и законодавних власти иностраних земаља, као и другим уваженим међународним званичницима у земљи и иностранству.

Таквим резултатима, начином вођења политике, руковођења странком, лидерским капацитетима завриједио је да пуне четири године буде у самом врху најпопуларнијих лидера црногорске политичке сцене и најпопуларнији опозициони политичар.

Петнаестак година се активно бавио спортом – фудбалом. Освајач је два купа Црне Горе у сениорској конкуренцији и бивши је репрезентативац Црне Горе у млађим категоријама.

Извор:НЕЗАВИСНЕ

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!