Привреда

Утврђен Приједлог Закона о експропријацији за изградњу аеродрома у Требињу

Влада Републике Српске утврдила је данас, на 88. сједници, по хитном поступку, Приједлог Закона о посебном поступку експропријације ради изградње Аеродрома у Требињу, који представља инфраструктурни објекат од интереса не само за грађане Требиња, већ и за цијелу Републику Српску, саопштено је из Бироа за односе с јавношћу.

Повезивање овог дијела РС, авио-саобраћајем са аеродромима у Србији, као и европским дестинацијама, имаће позитиван ефекат на цјелокупни привредни, културни, економски и туристички развој, те повезаност овог дијела РС са свим значајним центрима у окружењу, а чиме се скраћује вријеме путовања и омогућава ефикасније и економичније пословање привредних субјеката Требиња и Херцеговине.

Да би се успјели створити предуслови за благовремену изградњу аеродрома и реализацију једног овако сложеног поступка, а да притом не би дошло до помјерања рокова за реализацију пројекта, неопходно је да се донесе овај закон по хитном поступку, јер користи које ће се добити изградњом аеродрома биће на добробит и у општем интересу цјелокупне привреде Републике Српске, истакли су из Владе.

Влада је донијела Одлуку о изради Зонинг плана подручја посебне намјене „Аеродром Требиње“, по хитном поступку.

Зонинг план доноси се за плански период од десет година и њиме се обухвата подручје на територији града Требиње површине око 1.234 ха, које захвата шире подручје насеља Хум, Талежа и Церовац.

Доношење ове одлуке по хитном поступку је потребно како би на вријеме били створени предуслови за благовремену реализацију једног овако сложеног пројекта изградње аеродрома, односно како би се што прије израдио и усвојио плански документ те тиме спријечило помјерања постављених рокова за реализацију.

Извор:НЕЗАВИСНЕ

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!