Формирана Канцеларија за одузимање имовине: Несметан приступ свим подацима грађана Српске Формирана Канцеларија за одузимање имовине: Несметан приступ свим подацима грађана Српске
Влада Републике Српске донијела је Одлуку о одређивању Канцеларије за одузимање имовине у Министарству унутрашњих послова РС, сазнаје портал CAPITAL. Влада је дефинисала да... Формирана Канцеларија за одузимање имовине: Несметан приступ свим подацима грађана Српске

Влада Републике Српске донијела је Одлуку о одређивању Канцеларије за одузимање имовине у Министарству унутрашњих послова РС, сазнаје портал CAPITAL.

Влада је дефинисала да се као Канцеларија за одузимање имовине (Asset Recovery Office – ARO) одређује Одјељење за финансијске истраге и прање новца, Јединица за привредни криминалитет, Управа криминалистичке полиције, Министарство унутрашњих послова РС.

“Канцеларија предузима мјере и радње у складу са Законом о одузимању имовине која је проистекла извршењем кривичног дјела”, наведено је, између осталог, у Одлуци Владе РС.

Органи републичке управе,  градови и општине, јавна предузећа и установе, привредна друштва те други органи и организације обавезане су да пружају помоћ и достављају све податке Канцеларији које она затражи за свој рад.

Канцеларија за одузимање имовине ће имати директни приступ базама АПИФ-а, Пореске управе, регистрованих возила, власника непокретности РУГИП-а, регистру рачуна физичких лица, регистру стварних власника, електронској бази матичних књига, евиденцији потрошача комуналних предузећа.

Ту није крај, листа може бити продужена, а како су навели у Влади, све у складу са Одлуком Савјета Европе из 2007. године.

За одређивање Канцеларије задужен је МУП.

Извор:CAPITAL

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *