Друштво

Формирана Канцеларија за одузимање имовине: Несметан приступ свим подацима грађана Српске

Влада Републике Српске донијела је Одлуку о одређивању Канцеларије за одузимање имовине у Министарству унутрашњих послова РС, сазнаје портал CAPITAL.

Влада је дефинисала да се као Канцеларија за одузимање имовине (Asset Recovery Office – ARO) одређује Одјељење за финансијске истраге и прање новца, Јединица за привредни криминалитет, Управа криминалистичке полиције, Министарство унутрашњих послова РС.

“Канцеларија предузима мјере и радње у складу са Законом о одузимању имовине која је проистекла извршењем кривичног дјела”, наведено је, између осталог, у Одлуци Владе РС.

Органи републичке управе,  градови и општине, јавна предузећа и установе, привредна друштва те други органи и организације обавезане су да пружају помоћ и достављају све податке Канцеларији које она затражи за свој рад.

Канцеларија за одузимање имовине ће имати директни приступ базама АПИФ-а, Пореске управе, регистрованих возила, власника непокретности РУГИП-а, регистру рачуна физичких лица, регистру стварних власника, електронској бази матичних књига, евиденцији потрошача комуналних предузећа.

Ту није крај, листа може бити продужена, а како су навели у Влади, све у складу са Одлуком Савјета Европе из 2007. године.

За одређивање Канцеларије задужен је МУП.

Извор:CAPITAL

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!