Билећанин у Требињу изгубио новчаник, пронашао га Фочак и вратио Билећанин у Требињу изгубио новчаник, пронашао га Фочак и вратио
Фочак Марко Новаковић пронашао је у требињском насељу Полице, у близини Основне школе “Вук Караџић”, новчаник с новцем, али и свим личним документима и... Билећанин у Требињу изгубио новчаник, пронашао га Фочак и вратио

Фочак Марко Новаковић пронашао је у требињском насељу Полице, у близини Основне школе “Вук Караџић”, новчаник с новцем, али и свим личним документима и кредитним картицама Билећанина Милорада Перућице и одмах га однио у полицију, која је убрзо пронашла и власника и вратила му новчаник.

“С обзиром на то да у Требињу радим више од годину дана, мама ми је дошла у посјету и док смо од стана ишли према граду, на плочнику сам угледао новчаник, али, вјерујте ми на ријеч, нисам бројао новац који је био у њему, већ сам погледао документе и видио да су ту и лична карта, и возачка дозвола, и кредитне картице, па сам све предао у полицију, а недуго иза тога ме је власник позвао да попијемо пиће заједно како би ми захвалио на свему”, испричао нам је кратко Марко.

Дежурни полицајац Саша Хамовић каже да се, након што су син и мајка донијели новчаник, телефоном распитао код билећких колега о Перућици и врло брзо су сазнали и његов број телефона, позвали га и овај је, сав срећан што се његова агонија брзо окончала, одмах дошао у Требиње по новчаник и да се упозна с новим пријатељем.

“Ово је почетак једног лијепог пријатељства, у коме ме је мој нови пријатељ увјерио да има још добрих и поштених људи, а ја се само са таквима дружим”, казао је Перућица.

Признаје да се није надао да ће изгубљени новчаник икада наћи, јер се обично дешавало да људи пронађу новчаник, узму новац, а онда га баце у грмље, па се пронађе годинама након тога или никада.

Додаје да је у најбољем случају рачунао с тим да би проналазач могао узети новац, а новчаник оставити на мјесту гдје га је нашао, што такође не би била лоша опција, јер му је за нова документа требало много времена и новца.

Марку Новаковићу проналазак туђих ствари као да иде од руке, јер је недавно нашао и савремени скупоцјени мобилни телефон, који је такође однио у полицијску станицу, али и раније је налазио изгубљене ствари и све их је предавао полицији.

Извор: НЕЗАВИСНЕ

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *