Напустио нас је доктор Боро Бабић. Дирљива порука његовог школског друга Напустио нас је доктор Боро Бабић. Дирљива порука његовог школског друга
Доктор Боро Бабић (1955) данас је трагично изгубио битку за живот након дуже борбе саhttps://bilecaonline.com/2020/08/11/napustio-nas-je-doktor-boro-babic-dirljiva-poruka-njegovog-skolskog-druga/ опаком болешћу. Био је цијењен доктор и врхунски педијатар,... Напустио нас је доктор Боро Бабић. Дирљива порука његовог школског друга

Доктор Боро Бабић (1955) данас је трагично изгубио битку за живот након дуже борбе саhttps://bilecaonline.com/2020/08/11/napustio-nas-je-doktor-boro-babic-dirljiva-poruka-njegovog-skolskog-druga/ опаком болешћу.

Био је цијењен доктор и врхунски педијатар, не само у Билећи и Херцеговини, него и у региону.

Иза себе је оставио супругу и двије кћерке.

Посебно је дирљива порука његовог школског колеге коју је објавио на друштвеној мрежи facebook и коју преносимо без измијена:

Боро! Довољна је само та једна ријеч, само то име и сви знају о коме се ради. Кад човјек достигне тај статус све говори о њему, о његовом дјелу. Велики губитак за Билећу, Херцеговину, читав људски род.

Божидар Бабић, Николе и Јелене рођене Табаковић. Иста смо генерација, одрасли заједно у сусједству у улици Браће Селимовић, познатијој као Мачкова улица (по његовом стрицу Милану). Ишли у исто одјељење и у основној школи “Владимир Томановић” и у гимназији “Иво Лоло Рибар”. У свему је био први, генијалан, свестран, прави ренесансни човјек. Морао је и да се роди првог првог 55. године. За њега није било тајни ни у математици, ни у физици, ни у језицима, ни у филозофији, … Нема те области људског знања у којој он није бриљирао. Памтим и сад опчињеност Момчила Мома Папића његовим одговором на часу филозофије, толикој да му је одједном уписао двије петице. Или његових ненадмашних анализа књижевних дјела, посебно поезије коју је волио. Код Ружице Комар наша интерна шала приликом анализе пјесама, на питање које осјете изазива у нама, увијек смо на првом мјесту истицали промашеност живота. Можда то и није била шала, само промашени људи, разочарани, са великом трагедијом могу бити велики пјесници. Како је Бранко пјевао:

Кад мастило сазре у крви

Сви ће знати да исто је певати и умирати.

Дијелили смо све, а највише љубав према математици. Стицајем околности, због болести у четвртом разреду и вишемјесечног лијечења у Београду изабрао је медицину. И није погријешио. Није промашио. Био је врхунски лијечник, али није хтио да остави нашу Билећу, Херцеговину. Његова ординација је била отворена за све, посебно је био изузетан дијагностичар. Или је промашио, да је изабрао математику био би врхунски математичар. Да је изабрао филозофију био би бриљантни филозоф. Да је изабрао књижевност био би генијални критичар. Да је … А могао је све. За све је био рођен и створен. Само не за овакав крај, није морало тако да се заврши.

Био је и ненадмашни козер, духовит, шармантан, оригиналан. Тко је бар једном имао ту част да буде у његовом друштву био је опчињен његовом личношћу. И није га могао заборавити.

Био је незабораван. Вјечно ће живјети док је свијета и вијека, док је митске Херцеговине!

Искрено саучешће породици а Бору вјечна слава и Хвала за све!

Извор: Билећа online

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *