Друштво

Билећа добила санитетско возило од Србије

Предсједник Републике Србије Александар Вучић је испред УКЦ РС уручио кључеве од 15 амбулантних возила које је Србија донирала Српској, а чија је вриједност 1.466.000 КМ.

Александра Вучића и његове сараднике су дочекали предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, представници највеће здравствене установе у Српској, те начелници општина и директори домова здравља, којима је намијењено 15 амбулантних возила, које је Србија донирала Српској.

Санитетска возила добили су домови здравља у Источном Старом Граду, Фочи, Чајничу, Петрову, Броду, Билећи, Костајници, Гацку, Рибнику, Градишци, Козарској Дубици, Новом Граду, Теслићу, Калиновику и Кнежеву.

– Поносан сам што сам овдје у Бањалуци. Ово није донација као донација. То је дио наше одговорности, јер Србија мора да брине о Српској, да показује одговорност. И то људи у Српској увјерен сам да знају, каже Александар Вучић, предсједник Србије.

Вучић је истакао да је данас уплаћено 540.000 евра за школе и домове здравља у Шипову и Мркоњићу Граду, као и за Петровачки духовни центар, те да ће Србија учествовати и на прављењу Спомен дома на Петровачкој цести.

Додик је рекао да однос Србије никада није био конкретнији и јаснији те да нема локалне заједнице у Српској у којој се нешто не гради новцем из Србије.

“Мислим да ћемо морати да се усмјеримо на то шта је наш интерес”, рекао је Додик.

Цвијановићева је рекла да Српска цијени све оно што Србија ради за Републику Српску те да грађани Српске нису сами док год постоји Србија.

Вучић је рекао да је њихов посао да раде директно за људе, да Србија жели да повеже људе те да нема проблема, да како повезује људе са Београдом, тако повезује и са Сарајевом.

Говорећи о региону, Вучић је рекао да сви заједно, Срби, Бошњаци и Хрвати морају сачувати мир и стабилност.

Коментаришући најаву нове тужбе против Србије, он је упитао шта се очекује након тога и шта се онда очекује од Србије и српског народа.

“Разумем политику и жеље, али резултат је, шта”, рекао је Вучић.

Извор: Агенције

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!